Gå til sidens hovedinnhold

Kjempenedtur etter Sarpsborgs drømmestart

Ledet 2-0 etter seks minutter mot Besiktas, men tapte etter tre baklengsmål i andre omgang.

SARPSBORG 08 - BESIKTAS 2-3:

SARPSBORG (Nettavisen): Sarpsborg 08 kom ut i et voldsomt tempo, men måtte til slutt se seg slått av Besiktas i torsdagens Europa League-oppgjør.

- Vi er litt bitre nå, selvsagt. Men til syvende og sist må man berømme Besiktas. De har mange gode fotballspillere, og de kjørte oss i perioder av 2. omgang, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til Nettavisen etter kampslutt.

Han berømmer sine gutter for førsteomgangen som overrasket gjestene fra Tyrkia.

- Vi gjør en meget bra første omgang, spesielt de første 25-30 minuttene. De kommer litt mer inn i kampen etter hvert, men vi får en fin 2-0 ledelse til pause, sier han.

Likevel mener Bakke at laget hans burde ledet mer og punktert kampen før de siste 45 minuttene skulle sparkes i gang.

- Hadde vi hatt 3-0 tror jeg luften hadde gått ut av dem. På 2-0 vet de at det er full fyr i kampen så fort de får en scoring.

Baneforholdene i fokus

Besiktas var i ukjent farvann når de torsdag kveld spilte på et vått kunstgress i regn og kaldt vær. Besiktas-trener Senol Günes mener dette er noe av grunnen til at de fikk det tøft.

- Vi trente her i går, og da var banen tørr. Det ble helt annerledes så fort det ble vått, sier han.

Han berømmer likevel Sarpsborg 08 for sin innsats.

- Vi greide å tilpasse oss etter hvert. Det var ikke enkelt å spille mot Sarpsborg, og de hadde publikum i ryggen hele veien. Men jeg er glad for at vi vant, og at vi fortsatt har mulighet til å gå videre fra gruppa, sier Günes.

Sarpsborg-trener Geir Bakke mente at baneforholdene etter hvert ble en fordel for gjestene.

- Det virket som om de brukte første omgang til å vende seg til underlaget. For i andre omgang gikk det fort når de satte opp tempoet, og de har noen gode enkeltspillere. Det viser seg, sier han.

Med Champions League-finalist Loris Karius i buret og VM-finalist Domagoj Vida i midtforsvaret, var det svært få som forventet at Sarpsborg 08 skulle få med seg noe fra dette oppgjøret.

- De har et budsjett som er 15 ganger så stort som vårt, så da bør man kunne forvente at de har bedre spillere enn oss også, avslutter Bakke med et lurt smil.

Sjokkstart

Sarpsborg 08 føk ut av startblokkene hjemme mot Besiktas, og det tok ikke mer enn 50 sekunder før et fullsatt Sarpsborg stadion kunne reise seg i glede.

Les mer: Giroud og Chelsea showet mot PAOK

Tobias Heintz sendte Rashad Muhammed alene med keeper, og da Besiktas-keeper Loris Karius kom på halvdistanse, var Muhammed kald. Den tidligere Florø-spissen chippet ballen over Karius og satt ballen i det åpne målet.

Dette ga en enorm boost til sarpingene, som fortsatte å male på videre. Fem minutter senere var de frempå igjen. Nok en gang var Karius på halvdistanse, og Tobias Heintz dunket til fra 30 meter. Ballen gikk i en bue over den tidligere Liverpool-keeperen og i mål.

Massivt press

Hjemmelaget fortsatte deretter å kjøre på i angrep etter sjokkstarten. Både Heintz og Kristoffer Zachariassen fikk gode muligheter.

Besiktas var deretter frempå for første gang i matchen. Adriano dundret noe seinere til fra 16 meter, men en god Aleksandr Vasjutin i 08-målet hadde kontroll og slo ballen unna.

Patrick Mortensen skulle også få sine muligheter i denne første omgangen. Først headet han i nettveggen fra kort hold, før en stupheading gikk via Ole Jørgen Halvorsen og utenfor.

Men den største sjansen fikk dansken med syv minutter igjen å spille. Etter at en heading ble blokkert, fikk han stå helt alene med ballen i beina, men fra fem meter var Karius på jobb og reddet Besiktas.

Dermed ledet hjemmelaget utrolige 2-0 til pause. Og det kunne vært mer.

Snudd på hodet

I andre omgang var det et tydelig skjerpet Besiktas-lag som entret kunstgress-matta på Sarpsborg Stadion, og gjestene tok raskt kontroll på kampen. Etter åtte minutter var Larin farlig frampå et innlegg fra Lens, men Besiktas-spissen skled ballen utenfor mål.

Ti minutter senere løsnet det endelig for tyrkerne - og da gikk det fort for sarpingene. Lens vartet opp med en strålende avslutning fra 17-18 meter, og satte inn reduseringen bak en sjanseløs Vasjutin. Tre minutter senere var også utligningen et faktum. Nok en gang vartet Lens opp med et godt innlegg, og Vágner Love fikk storme inn i feltet og skli inn 2-2.

Men etter 76 minutter øynet Sarpsborg-supporterne håp nok en gang. Patrick Mortensen satte ballen i nettet bak Karius, men linjedommeren hadde vinket av for offside, og de blåhvite måtte igjen finne plassene sine på tribunen.

I det 90. minutt ble skuffelsen komplett for hjemmelaget. Jeremain Lens rev seg fri, og alene med Vasjutin chippet nederlenderen ballen over russeren og i mål. Dermed endte det med null poeng til Sarpsborg 08, til tross for en enorm første omgang.

Malmö og gruppeleder Genk spilte samtidig 2-2 i Sør-Sverige. Det betyr at Sarpsborg ligger sist i gruppa før den avsluttende kampen borte mot Genk i Belgia.

Den kampen må vinnes dersom Geir Bakkes menn skal ta seg videre i turneringen. Tre poeng skiller opp til Sander Berges klubb. Besiktas overtok andreplassen torsdag og har to poeng mer enn sarpingene, mens Malmö er nummer tre med et poeng mer.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken