500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Kjempeopptur for utskjelte Downing

Gerrard innrømmer at «genistreken» i forkant av vinnermålet ikke var tilsiktet.

LIVERPOOL - STOKE 2-1: Stewart Downing har hatt en svært skuffende førstesesong som Liverpool-spiller. Etter 27 kamper i serien står han fortsatt uten både mål og målgivende pasninger.

I cupsammenheng har det imidlertid gått noe lettere for den utskjelte engelske landslagsspilleren.

Downing fikk æren av å sette inn det femte målet da Liverpool slo Oldham i FA-cupen 3. runde i begynnelsen av januar.

Søndag kveld fikk Downing endelig kjenne følelsen av å bidratt med en kampavgjørende scoring. Det skjedde tolv minutter etter sidebyttet, og da stillingen var 1-1 mellom Liverpool og Stoke.

Hemningsløs feiring
Målet virket noe tilfeldig. Steven Gerrard fomlet med et medtak og ga noe ufrivillig ballen videre til Downing. Sistnevnte ladet venstreslegga og banket ballen inn bak Thomas Sørensen.

- Det var litt flaks, men mot Stoke vi har hatt 30-40 forsøk på mål mot Stoke i de to seriekampene denne sesongen, og aldri fått marginene med oss slik man trenger for å slå slike lag, sa Gerrard til ITV 1.

Men at målet betydde mye for så vel Downing, som Liverpool-fansen og manager Kenny Dalglish, ble tydelig for alle på Anfield.

Downing jublet hemningsløst og følte nok endelig at han har begynt å betale tilbake overgangssummen Dalglish punget ut i fjor sommer. Den skal ha vært på nesten 200 millioner kroner.

Scoringen ble også det som skilte lagene og sendte vertene fra Merseyside til semifinale på Wembley.

- Vi er glade for å ha kommet oss dit, men mye arbeid må til for å vinne igjen og komme til finalen, sa Downing.

Luis Suárez ordnet 1-0 for hjemmelaget midtveis i første omgang, men tidligere Liverpool-spiss Peter Crouch kjølte ned fansen på «The Kop» med sin utligning fire minutter senere.

Kan få Everton i semi
Ingen av lagene imponerte etter hvilen. Liverpool trakk seg noe tilbake i banen, men Stoke manglet presisjonen til å spille seg til klare målsjanser.

Nå venter vinneren av omkampen mellom Sunderland og Everton. Et møte med rivalen fra Merseyside på selveste Wembley om fire uker er nok ikke å forakte for Liverpool.

Vinneren av oppgjøret mellom Bolton og Tottenham møter Chelsea. Lørdagens kamp på White Hart Lane ble som kjent avbrutt på grunn av Fabrice Muambas hjertestans.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot