RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roberto Pfeil (AP/Scanpix)

Kjemper om blekkspruten Paul

Spanjolene vil ha den synske blekkspruten.

Han er født i England, men holder til i tyske Oberhausen.

Nå er blekkspruten Paul ønsket i Madrid.

Årsaken er selvfølgelig den synske blekksprutens elleville evne til å se fremtiden. Han spådde riktig resultat i alle Tysklands kamper under fotball-VM, og kronet det hele med også å spå rett under VM-finalen.

For vi må vel kalle det å spå.

Han har fått to bokser heist ned i akvariet sitt. Hver boks har inneholdt én musling, og har hatt ett flagg på siden. Så har Paul altså først spist fra boksen med flagget til det landet som vinner den kommende fotballkampen.

For en rekke
Under EM i 2008 spådde han rett på alt unntatt finalen.

Men etterpå har han fått justert seg inn. Under årets VM ble det nemlig ingen feil.

Han spiste den tyske muslingen før kampen mot Australia. Det var rett. Han spiste den serbiske muslingen før kampen mot Tyskland. Det var rett. Og han spiste den tyske muslingen igjen før kampen mot Ghana. Det var rett.

Han spiste også den tyske muslingen før kampene mot England og Argentina, før han plutselig slukte den spanske muslingen i stedet for den tyske før VM-semifinalen. Det var rett, rett og rett igjen.

Så spiste han Tysklands musling igjen før bronsefinalen mot Uruguay, og den spanske før VM-finalen mellom Spania og Nederland.

Og dermed er han plutselig blitt superpopulær i Spania.

Æresborger
Ifølge Daily Telegraph er han ikke til salgs, men rike spanjoler forsøker nå å overbevise Oberhausen Zoo om å selge ham til Madrid Zoo. De skal stå klare med penger - og skal også være interessert i et eventuelt bytte mot andre dyr - hvis det er det som skal til.

En spansk by skal allerede ha utnevnt Paul til æresborger, og det skal ha blitt laget en minikopi av VM-pokalen som uansett skal senkes ned i Pauls tank.

Så spørs det om Paul overlever lenge nok til å få se Madrid.

Han er nemlig allerede to og et halvt år gammel, og blekkspruter lever sjelden i mer enn tre år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere