*Nettavisen* Sport.

Kjempestart for Arsenal

Foto: SCANPIX

London-laget åpnet Mesterligaen med knallsterk seier over Sevilla.

20.09.07 09:10

ARSENAL-SEVILLA 3-0:

I en jevnspilt første omgang var det Arsenal som hadde ballen mest, men London-laget slet med å komme til de helt store sjansene. Det ble med halvfarlige skuddforsøk fra Alexandr Hleb og Robin van Persie.

I den andre enden av banen hadde Navas et brukbart forsøk tidlig i kampen.

Effektive Arsenal
Det måtte aldri så lite flaks til for at det endelig skulle bli mål på Emirates. Etter 27 minutter førte Cesc Fabregas ballen mot Sevillas sekstenmeter, fyrte av et brukbart skudd som traff den franske forsvarskjempen Julien Escude. Ballen endret totalt retning og utmanøvrerte keeper Palop.

Rett før pause fikk tidligere West Ham-spiller Frederic Kanoute en gyllen mulighet til utlikning, men spissen rakk akkurat ikke frem på et innlegg fra venstresiden.

Robin van Persie økte så ledelsen etter 59 minutter, da en perfekt dødball fra Fabregas ble stusset videre av Kolo Toure. Nederlenderen ekspederte stussen inn i nettmaskene bak Sevillas Palop.

- Kvalitet
Kampen bølget frem og tilbake etter 2-0-målet, men hjemmelaget økte til 3-0 på overtid ved innbytter Eduardo.

- Vi spiller fotball av en annen verden for øyeblikket. Det har ingenting med alder å gjøre, det handler om kvalitet. Sevilla spiller som oss og har en glimrende stall, men Cesc (Fabregas) er i utrolig form, sier målscorer van Persie ifølge Sportinglife.com.

Han kan ikke få fullrost spanjolen.

- Han spiller utrolig fotball, scorer og skaper. Det har skjedd mange forandringer - de fleste positive. Jeg er ganske nysgjerrig på hvor vi ender denne sesongen, sier nederlenderen.

Slavia åpnet med seier
En strek i regningen for Arsenal var det at formspilleren Tomas Rosicky måtte forlate banen med skade tidlig i annen omgang. Det skal være snakk om en strekkskade for tsjekkeren.

I den andre kampen i gruppe H vant en annen Mesterliga-debutant, Slavia Praha, 2-1 over Steaua Bucuresti. Zdenek Senkerik gjorde 1-0 til hjemmelaget, før Dorin Goian utliknet til 1-1 etter drøye halvtimen. Tijani Belaid scoret seiersmålet midtveis i annen omgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.