RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempetabbe skaper norsk billettkaos: - Utrolig skuffende


Det ungarske fotballforbundet har gjort en kjempetabbe som nå kan gå utover norske supportere i Budapest.
Det ungarske fotballforbundet har gjort en kjempetabbe som nå kan gå utover norske supportere i Budapest. Foto: Paul Weaver (NA Bilder)
Sist oppdatert:
Nå tar Norges Fotballforbund (NFF) grep.

LILLESTRØM (Nettavisen): Mandag kunne den norske supporterklubben Oljeberget melde at det fortsatt var mulig å skaffe seg billetter for norske supportere til den viktige bortekampen mot Ungarn førstkommende søndag.

Bortebillettene ble utsolgt på rekordtid, men mandag var det fortsatt mulig å kjøpe billetter gjennom det ungarske fotballforbundet.

Nå viser det seg imidlertid at fansen er blitt feilinformert av ungarerne.

André Krystad, markedssjef i Norges Fotballforbund, bekrefter at over 180 norske supportere skal ha skaffet seg billettene som det nå viser seg at de ikke kan bruke.

Ungarn vil nemlig nekte nordmenn med disse billettene inngang til den avgjørende kampen i Budapest.

TABBE RAMMER FANSEN: - Det er utrolig skuffende, mener supporterleder.

- Utrolig skuffende

Nå gjør NFF alt for å rette opp i ungarerne sin kjempetabbe.

- Vi kunne sagt at dette er Ungarn sitt problem, og at dette må de fikse opp i dette selv, men vi synes det er for galt at de nesten 180 norske supporterne som har kjøpt billetter ikke får kommet inn på stadion, sier Krystad til Nettavisen.

Supporterleder Lars Olav Nordbø Karlsen er oppgitt når vi treffer ham på telefon tirsdag.

- Det er utrolig skuffende, sier han til Nettavisen tirsdag kveld.

Han er lite imponert over det ungarske forbundet.

- Vi har ringt og hatt flere personer oppe på stadion som har fått bekreftet at det går fint an å kjøpe disse billettene, sier Nordbø Karlsen til Nettavisen.

Han tror det ungarske forbundet har angret på at de la billettene ut for salg til norske supportere.

- Det er tydelig at de har ombestemt seg. Det er utrolig skuffende at de kan drive på sånn. Det er uprofesjonelt, sier en frustrert supportleder.

Håper på løsning

Karlsen forsøkte senest i tirsdag å bestille en billett som utenlandsk statsborger gjennom det ungarske forbundet, og fikk da godkjent kjøpet.

Nå håper han imidlertid at NFF klarer å få til en løsning med at de 180 personene det gjelder får stå sammen med de norske supporterne.

- Får vi til det, så kan dette ende opp med at situasjonen blir bedre enn den var. Jeg tror de supporterne har mer lyst til å stå sammen med de andre nordmennene, forklarer Karlsen.

NFF-markedssjef Krystad er usikker på hva årsaken til at ungarerne har solgt billetter til norske supportere på hele stadion er.

TAR GREP: André Krystad.

- Det er ikke godt å si hva som har skjedd. Noen i det ungarske forbundet har gitt norske statsborgere muligheten til å kjøpe billetter til kampen. Vi kan ikke nekte dem å selge til utenlandske borgere, eller våre borgere, men det betyr at da har de også sikkerhetsansvaret for både sine egne supportere, og også de andre supporterne de har solgt billetter til, sier Krystad.

- Derfor er det vanlig at bortelagets forbund selger billetter til bortesupportere. Vi har en kvote, som denne gangen var på 1100 billetter, forklarer markedssjefen.

- Jobber mot løsning

Krystad er nå i dialog med det ungarske forbundet i håp om å få komme frem til en løsning. Han forteller at de blant annet ser på mulighetene til å få utvidet bortefeltet, slik at det også blir plass til de 180 ekstra tilskuerne.

- Vi skal forsøke å få det til at alle skal få muligheten å komme seg på stadion, men vi har ikke løsningen klar før i onsdag formiddag, forteller Krystad.

NFF vil ta kontakt på epost og informere de aktuelle tilskuerne onsdag om hvordan de skal forholde seg til problemet som har dukket opp.

- Jeg er i dialog med det ungarske forbundet, og vil sende informasjon gjennom dem til de supporterne det gjelder, sier markedssjefen.

Norges hjemmekamp mot Ungarn spilles torsdag 12. november klokken 20.45.

EM-avgjørelsen faller i Budapest søndag 15. november samme tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere