RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FÅR IKKE DØMME: Trygve Kjensli og Vito Wormgoor i hadde sine uenigheter da Aalesund og Brann nylig. Dommeren fjernet fra dommeroppsettet til neste runde i Eliteserien.
FÅR IKKE DØMME: Trygve Kjensli og Vito Wormgoor i hadde sine uenigheter da Aalesund og Brann nylig. Dommeren fjernet fra dommeroppsettet til neste runde i Eliteserien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Kjensli vraket til neste serierunde

Sist oppdatert:
Dømte to omdiskuterte straffer til Aalesund mot Brann.

Dommer Trygve Kjensli (45) skal ikke dømme i den 19. serierunden i Eliteserien.

Det fremkommer av NFFs dommeroppsett til helgens kamper som ble publisert onsdag.

Kjensli fikk kritikk etter å ha tildelt Aalesund to kontroversielle straffespark i 3-3-kampen mot Brann søndag.

– Det er ingen hemmelighet at det var kontroversielle ting. Av og til skjermer vi dommere, hvis vi vet at det blir oppmerksomhet mandag og tirsdag. Vi vet ikke hvor lenge det drar seg. Det er ikke akkurat heldig å dømme førstkommende runde etter å ha vært gjennom kontroversielle ting. Av og til velger vi å beskytte våre dommere, sier NFFs dommersjef Terje Hauge til Aftenspoten.

Hauge understreker også at ikke alle forbundets 14 dommere ikke kan dømme i åtte kamper til helga. Han påpeker også at dommere med FIFA-status blir prioritert når det er sesong ute i Fotball -Europa.

Særlig 1-2-målet til Aalesund mot Brann, hvor Aron Elis Thrándarson gikk i bakken i en duell med Ruben Kristiansen, ble heftig diskutert.

- Jeg oppfatter der og da at han får en dytt i ryggen før han faller. Jeg ser i ettertid at det kan oppfattes teatralsk. Spilleren gjør det vanskelig for meg, sa Kjensli til Eurosport dagen etter kampen

- Etter å ha sett bildene flere ganger fra flere forskjellige vinkler, kunne jeg unngått å blåse. Men kameraene har en annen vinkel enn det jeg har, tilføyde han.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere