*Nettavisen* Sport.

Kjøpte byens dyreste tomt

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Ole Gunnar Solskjær har kjøpt Kristiansunds dyreste boligtomt til 3,6 millioner kroner.

08.10.11 22:11

Kristiansund (ANB): På tomta i Dalebukta, ut mot storhavet, har han allerede har fått laget skisser til en ny enebolig med circa 400 kvadratmeter grunnflate, skriver Tidens Krav.

Fotballegenden har kjøpt tre eneboligtomter ved siden av hverandre i Dalebukta og fått kommunens godkjenning for å slå dem sammen til én. Pakkepris: 3.607.750 kroner for 1.425 kvadratmeter, eller knapt halvannet mål.

Det er den dyreste eneboligtomta i Kristiansund. Fra før eier Ole Gunnar Solskjær den dyreste eneboligen.

Etter det Tidens Krav får opplyst har Ole Gunnar Solskjær kjøpt tomta for å sette opp en ny enebolig for seg selv og familien.

Eneboligtomtene i området selges for mellom 1,0 og 1,3 millioner kroner. Det har ikke forhindret at 14 av 19 allerede er solgt. Tatt i betraktning at de tre tomtene er blant de mest attraktive på feltet, tyder derfor det meste på at Solskjær har forhandlet fram en god rabatt.

- Tomtene er betalt, men så lenge kjøpet ikke er tinglyst, opplyser vi ikke om eier, sier Ulla Eriksen Nystøyl hos Eiendomsmegler1, som selger tomtene i FG Eiendoms Havblikk-prosjekt.

Flere kilder bekrefter imidlertid uavhengig av hverandre at det er Ole Gunnar Solskjær som er kjøperen.

Selv ønsker ikke Solskjær å kommentere saken overfor lokalavisa.

Mot norskehavet
De tre nordøstvendte tomtene ligger i en ennå ikke navngitt blindvei, nederst i det nye eneboligfeltet i Dalabukta. Det nye feltet er under utbygging nordøst av blokkene i Makrellsvingen i Ole Gunnars barndomsbydel Karihola.

Tomtene ligger vakkert til mot storhavet, ute på en kant i terrenget, bare et steinkast fra sjøen og med panoramautsikt mot Grip, Tustna og inn Dalabukta. I nordvest vasker sjøen inn i en lun vik.

Se mer om tomtene i Dalabukta på nettsidene til FG Prosjekt, det er tomtene lengst nordøst i feltet B6 Ole Gunnar Solskjær har kjøpt.

Kjøpt dyrt før
Det er ikke første gang Solskjær investerer i tomt i Kristiansund. Rundt årtusenskiftet – mens han ennå var aktiv i Manchester United – kjøpte han en eneboligtomt på Kroghenga på Nordlandet for drøyt 500.000 kroner, men solgte den igjen etter forholdsvis kort tid for omtrent til samme pris. Etter det Tidens Krav forstår var tomten også den gang ment for eget bruk, men han skal senere ha ombestemt seg.

Familien bor nå på sørsiden av Innlandet, også der kloss ved havet. Huset ytterst i Bryggekanten ble kjøpt for 11 millioner kroner da familien bestemte seg for å flytte hjem til Kristiansund og bli trener i Molde.

Les mer på tk.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.