RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøper 30 prosent av Liverpool

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Thailands statsminister Thaksin Shinawatra er blitt enig med Liverpool om å kjøpe 30 prosent av klubbens aksjer. Det er det ikke alle som er like fornøyde med.

Shinawatra kunngjorde oppkjøpet i statsråd tirsdag morgen. Ytterligere detaljer omkring oppkjøpet er så langt ikke kjent, men kjøpesummen er trolig omkring 65 millioner pund.

Kritikk fra Amnesty
Liverpool vil så langt ikke bekrefte at avtalen er i boks. Et slikt oppkjøp vil trolig være en vitamininnsprøytning for Liverpool. Manager Gerard Houllier vil trolig få midler til å hente nye spillere, slik at avstanden til de tre beste lagene i England kan bli mindre.

I forkant av kjøpet har Liverpool-formann David Moores fått kraftig kritikk både fra Amnesty International og Liverpool-fans. Koalisjonsregjeringen i Thailand, ledet av Shinawatra, har fått kritikk av Amnesty International for å skape et ”klima av frykt”. De tenker særlig på regjeringens krig mot narkotika, der flere tusen mistenkte skal ha blitt drept i myndighetenes regi.

- I løpet av en tremåneders periode alene ble 2245 mennesker drept, ifølge offisiell statistikk. Vi har bedt den thailandske regjeringen om lov til å utføre uavhengige undersøkelser når det gjelder denne urovekkende drapsbølgen, sier en talsmann for organisasjonen.

Slo ned opprør
107 muslimer ble drept i forrige måned alene i et brutalt forsøk på å slå ned et islamsk separatist-opprør i Yala, Pattani- og Songkhla-provinsen sør i Thailand. Ytterligere en rapport fra Amnesty hevder at kritikere av Shinawatra er blitt arrestert og drept.

Liverpool-fansen er ikke begeistret.

«Vi burde ha distansert oss fra denne fyren fra dag en av. Hvis vi hadde hatt en brøkdel av menneskelighet i oss, skulle vi ha sagt nei med en gang», skrev fanzine-bladet «Through the Wind and Rain» på lederplass nylig.

Verdt en milliard
Thaksin Shinawatra ble valgt til statsminister i Thailand i 2000, og har tidligere vært både utenriksminister og vise-statsminister.

Shinawatra er ifølge Forbes Magazine verdt over 1 milliard dollar etter at han tjente mange penger på aksjer i Thailand i de siste årene. Hans familie eier hoveddelen av landets største telekomselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere