Klager på Liverpool-fansen

Foto: (Getty Images Sport)

Forrige gang Liverpool var så dårlige rykket de ned, og nå klager Roy Hodgson på fansen.

30.12.10 09:26

LIVERPOOL-WOLVERHAMPTON 0-1:

Steven Gerrard var tilbake for Liverpool, og Liverpool jaget sin femte strake hjemmeseier.

I stedet endte det med sesongens mest ydmykende tap for Roy Hodgsons menn.

Gigantfavoritter
Wolverhampton hadde ikke vunnet mot Liverpool på 27 år. Wolverhampton hadde ikke vunnet på bortebane siden mars. Wolverhampton var det dårligste bortelaget i Premier League, og de lå sist på tabellen.

Men de slo Liverpool.

Stephen Ward, som startet karrieren som spiss, men ble omskolert til back og allround-spiller og som aldri tidligere hadde scoret i Premier League, satte inn kampens eneste mål ti minutter etter pause. Liverpools midtstoppere, Skrtel og Kyrgiakos, klarte ikke å klarere en ball begge kunne ryddet opp i, og Ward utnyttet feilen.

Det verste er at Liverpool ikke har så mye å klage over, heller.

De skapte nesten ingenting etter at gjestene tok ledelsen. Det var faktisk Wolverhampton som hadde kampens største sjanse den siste halvtimen.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Nedre halvdel
Tapet betyr at Liverpool ligger på nedre halvdel av Premier League-tabellen, rettere sagt på 12. plass. Det er bare tre små poeng som skiller laget fra nedrykksstreken.

Liverpool hadde fem poeng mindre enn i fjor på samme tidspunkt før denne kampen. Da endte det med 7. plass.

Spørsmålet blir da - kan Roy Hodgson overleve dette?

Kampen blir ikke akkurat bedre av at statistikken viste at Liverpool maktet tre skudd på mål i løpet av kampen. Det er sesongverste for de røde. Det er heller ikke hyggelig lesning for fansen å lese at den eneste gangen Liverpool har rundet nyttår med færre poeng enn i år, i 1953/54-sesongen, rykket de ned. Dette ifølge The Times.

Man må også 46 år tilbake for å finne forrige gang Liverpool tapte åtte av sine første 18 kamper.

- Jeg kan ikke klage på spillernes innsats. De forsøkte, og nå er alle triste over at vi skuffet fansen, sa Hodgson etterpå.

- Kjempet spillerne for deg i dag?

- I 2. omgang gjorde de det, men dette var en skikkelig dårlig dag på jobben. Det var ikke spesielt mye som gikk vår vei. Spillerne forsøkte. De jobbet så hardt som mulig er, men teknisk var vi ikke i nærheten av vårt normale nivå. Tempoet var heller ikke i nærheten av det vi kan, og som en konsekvens tapte vi. Jeg synes vi var uheldige som tapte. 0-0 hadde ikke vært et urimelig resultat, men de hadde marginene på sin side. Dermed skuffet vi fansen nok en gang, fortsatte Liverpool-manageren.

- Uakseptabelt å tape mot bunnlaget?

- Jeg synes det er respektløst å si noe sånt, så nei, det vil jeg ikke si, men det er aldri bra å tape hjemme og spesielt ikke mot bunnlaget.

Her kan du selv se ALT hva Hodgson sa etter kampen.

Fansen var uansett ikke imponert, og sang «Hodgson for England». Det sier sitt om at manageren ikke står spesielt høyt i kurs akkurat nå.

- Har ikke fått den berømte støtten
Derfor kan det kanskje virke noe spesielt at han også gikk ut mot fansen etter kampen.

- Helt siden jeg kom hit så har den berømte Anfield-støtten aldri vært der, sier han.

- Det var jo problemet med de tidligere eierne, og så er jo Kenny Dalglish veldig populær selv om jeg fikk jobben. Jeg må leve med det, men jeg håper fansen blir ordentlige fans siden vi trenger støtten. Vi taper ikke med vilje. Spillerne spiller ikke så godt som de kan gjøre. Derfor er det på tide at fansen også begynner å hjelpe oss, sier Hodgson til The Guardian.

Ikke lenger sist
Wolverhampton jublet imidlertid for tre uhyre viktige poeng. Laget klatret bort fra sisteplassen, og er trass i nest sisteplass bare fire poeng bak Liverpool på tabellen. West Ham ramlet ned på sisteplassen.

- Jeg synes vi fortjente seieren, men la oss ikke ta av. Vi var elendige i helga. La oss ikke glemme det, sier Wolves-manager Mick McCarthy.

Wolverhampton spiller borte mot nettopp West Ham i sin neste kamp, lørdag, mens Liverpool er verter for Bolton samme dag.

Andre resultater:
Wigan - Arsenal 2-2
Les saken:- Var det din feil, Wenger?
Chelsea - Bolton 1-0
Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.