RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klager spansk rasisme til UEFA

Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair Grant
Sist oppdatert:
Det engelske fotballforbundet (FA) har levert en skriftlig klage til UEFA etter at flere spillere ble utsatt for rasisme i tirsdagens U21-landskamp mot Spania.

Spissene Carlton Cole og Darren Bent ble hånet med apekatt-rop fra tribunen i første omgang av U21-landskampen - og Glen Johnson fikk samme behandling senere i oppgjøret.

- Jeg hørte noen av disse lydene i første omgang - det var svært skuffende. Ropene kom da Charlton Cole var på vei i full fart mot det spanske målet, sier en rystet landslagstrener for Englands U21-gutter, Peter Taylor, til BBC Sports.

Verst tenkelig tidspunkt
Oppførselen til de spanske fansene på tribunen kommer på et verst tenkelig tidspunkt. Den spanske landslagssjefen Luis Aragones havnet i oktober i søkelyset etter å ha kalt Arsenals stjernespiss Thierry Henry for «nigger».

Han har fremdeles ikke beklaget seg personlig til Henry, men det spanske fotballforbundet har kommet med en offisiell unnskyldning til Arsenal.

- Rasisme er et spørsmål om samvittighet, og jeg har ren samvittighet, sa Aragones.

PS: Englands A-landslagsspillere trente tirsdag med skriften « Kick Racism Out of Football» på treningsoverdelene før vennskapskampen mot Spania onsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere