RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klager Øvrebø inn til Uefa

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannen får gjennomgå fra alle kanter etter dømmingen i Tyskland.

Det var i mesterligaoppgjøret mellom Bayern München og Fiorentina at den norske toppdommeren Tom Henning Øvrebø kom i fokus. Nordmannen skal ifølge rapportene ha hatt en svært dårlig dag på jobben gjennom hele kampen, og det hele toppet seg mot slutten da han godkjente et klart offsidemål for vertene.

Den norske dommertrioen som dømte oppgjøret på Allianz Arena onsdag kveld har som ventet fått hard medfart i italienske medier torsdag, og nå får Fiorentina også støtte fra sitt eget forbund.

- Det var en dommerfeil som avgjorde. Feil kan jo skje, men dette var grovt. Vi snakker ikke om centimeter her, men om meter, sier Italias fotballpresident Giancarlo Abete ifølge Reuters.

Fotballpresidenten avslører videre at han har snakket med Uefa-president Michel Platini om situasjonen, og at det italienske fotballforbundet nå ønsker å klage Øvrebø og hans norske dommerkollegaer inn for det europeiske fotballforbundet.

Innrømmer feil
Etter å ha sett situasjonen på DVD innrømmer også Tom Henning Øvrebø at han burde annullert scoringen til Bayern.

- Ut ifra de bildene og de tilbakemeldingene vi har fått så er det en offsidesituasjon vi burde ha fått med oss, men som vi dessverre ikke fikk med oss. Ut ifra de rådene jeg fikk fra min assistentdommer så valgte jeg å godkjenne goalen - og det er mitt ansvar, sier Tom Henning Øvrebø til TV 2 Sporten.

- Tomat-Øvrebø
Reaksjonene mot Øvrebø i media har også vært sterke, og spesielt i Italia har nordmannen fått gjennomgå av pressen.

- Alle mot Øvrebø, skriver sportsavisen La Gazetta dello Sport.

Mens tyske Blid slo til med:

- Tomat-Øvrebø hjalp Bayern.

- Oppsøk optiker
Også styreleder i Fiorentina, Andrea Della Valle, hadde sitt å si om linjedommeren som holdt flagget ende da Klose avgjorde.

- Linjedommeren burde oppsøke en optiker snarest, for dette kan ikke forklares på noen annen måte, sier Della Valle.

Dette er imidlertid ikke første gangen Øvrebø er i trøbbel. Under fjorårets semifinale i Mesterligaen kom nordmannen også i fokus på slutten av kampen på grunn av flere tvilsomme avgjørelser.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere