*Nettavisen* Sport.

Klanen: «Det er vondt å se på Enga»

Foto: Audun Braastad/Scanpix

Vålerenga ble ydmyket av bunnlaget.

25.06.12 09:17

VÅLERENGA - STABÆK 1-2:

Det har vært en hektisk uke for Martin Andresen og Vålerenga. Onsdag røk klubben ut av cupen mot Sandefjord, og etter det har presset på manageren vært stort.

I eterkant av cupfadesen gikk Klanen-talsmann Christian Kjellsen ut i pressen å mente at det nå var på tiden at Andresen trakk seg ut av klubben.

Selv ønsket ikke Andresen å spekulere i framtiden da han møtte pressen fredag. VIF-manageren ønsket da fullt fokus på ligakampen mot Stabæk søndag ettermiddag.

- Disharmoni og krise
Men hvorvidt osloklubben hadde det fokuset Andresen ønsket da lagene møttes på Ullevaal kan man imidlertid spørre seg om. Det ble nemlig en ny mørk Vålerenga-aften på Ullevål.

Stabæk scoret to ganger, mens Vålerenga kun klarte én scoring. Dermed ble det et pinlig hjemmetap for Andresens disipler.

- Kampen og prestasjonen Martin og Vålerenga trengte aller minst. ALLE tegn på et lag i disharmoni og krise, skrev fotballekspert Lars Tjernås på Twitter mot slutten av kampen.

Vålerengas Kristofer Hæstad var heller ikke spesielt fornøyd etter kampen.

- Ingenting fungerer og vi oppfører oss som et bunnlag. Vi er helt på felgen om dagen. Jeg er fryktelig skuffet nå, men vi kan ikke grave oss ned. Vi må stå sammen, sier han til MAX.

Heller ikke Vålerengas supportergruppe, Klanen, var i spesielt godt humør etter kamplsutt.

Mot slutten kunne deres klare beskjed høres fra tribunen: «Farvel, Martin!». Vålerenga-supporterne snag også «Det er vondt å se på Enga», i motsetning til deres vanlige «Det er vondt å møte Enga».

Søndagens resultat betyr at Vålerenga fortsatt er nummer åtte i Tippeligaen, etter å ha spilt 11 kamper.

Nordvik utvist
Den første omgangen i hovedstaden var kvalitetsmessig svak, men vertene hadde et lite overtak. Det var også hjemmelaget som kom til de første farlige sjansene.

Både Bojan Zajic, Håvard Nielsen og Veigar Páll Gunnarsson hadde muligheten til å sende Andresens menn foran, men Stabæk forsvarte seg bra.

Nykommer Seyouba Mande sto mellom stengene til bæringene, og burvokteren vartet opp med flere gode redninger. I det 23. minutt var han god da Zajic fikk avslutte.

Først i det 33. minutt skulle det bli skikkelig dramatikk i Oslo. En hårreisende tversoverpasning fra Vålerenga førte til at Stabæks Franck Boli kunne stikke igjennom.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Auduhn Braastad/Scanpix

VIF-forsvarer Andreas Nordvik oppfattet situasjonen, men gikk beinhardt inn mot spissen, og fratok han en klar scoringssjanse. Dermed måtte Nordvik rusle i dusjen.

Ingen av lagene klarte å finne nettmaskene før dommer Ken Henry Johansen signaliserte for pause, og dermed sto det uavgjort til pause.

Fikk to i fleisen
Kort tid etter pause skulle vondt bli verre for hjemmelaget. I det 50. minutt tok gjestene fra Bærum ledelsen. Vegard Eggen Hedenstad var både heldig og dyktig.

Stabæk-spilleren sendte av gårde et frispark fra rundt 40 meter som trolig var ment som et innlegg, men som endte i mål. VIF-keeper Lars Hirschfeld så forbauset ballen seile inn.

Stabæk sto kun med to seire fra vårsesongen og lå helt sist på tabellen da lagene tok ferie. Slik sett ville det være kjærkomne poeng å plukke i Oslo.

Og i det 71. minutt tok bæringene et langt steg mot tre poeng. Innbytter Hermann Stengel kom seg fri og la inn til Christer Kleiven. Midtbanemannen kunne score enkelt.

Dermed hjalp det lite at Håvard Nielsen reduserte helt på tampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.