RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for Forest

Foto: Martin Rose / Bongarts / Getty Images
Sist oppdatert:
Steve McClaren har fått ny jobb i hjemlandet.

Nottingham Forest lyktes ikke med målsettingen om å rykke opp i Premier League denne våren. Klubben lå lenge og kjempet helt i toppen av det The Championship, men endte til slutt som nummer seks

Det holdt akkurat til omspill om den siste opprykksplassen. Men tradisjonsrike Forest røk ut allerede i playoffsemifinalen mot Swansea, som til slutt kapret den 20. og siste Premier League-plassen neste sesong.

Dermed lå det i kortene at manager Billy Davies lå tynt an i Nottingham. Bekreftelsen kom søndag. Skotske Davies er sparket fra jobben med umiddelbar virkning, selv om han hadde en sesong igjen av sin treårsavtale.

- Overtar mandag
Samtidig bekreftet Forest at de er i samtaler med Steve McClaren om den ledige jobben etter Davies. BBC melte mandag at McClaren har tatt over roret.

Ifølge fotballreporter Pat Murphy i BBC Radio 5 live har det over lengre tid vært problemer i samarbeidet mellom Billy Davies og styreformann Nigel Doughty i Nottingham Forest.

Og med Davies ute var kysten klar for McClaren.

- Klubben var raskt på banen for å sikre seg McClaren. Det er sjeldent en manager av hans kaliber blir tilgjengelig, sier klubbsjef, Mark Arthur.

Berg-og-dalbane
McClaren, som også har blitt nevnt som mulig managerkandidat i Aston Villa, har tidligere vært assistent for Alex Ferguson i Manchester United i tillegg til å ha trent Middlesbrough i Premier League. Han ledet Boro til ligacuptriumf i 2004 og finale i UEFA-cupen i 2006.

Deretter fulgte en halvannet år lang fiaskoperiode som engelsk landslagssjef og arvtaker etter Sven-Göran Eriksson, før McClaren igjen fant vinnerformelen som trener for nederlandske Twente. Hans forrige jobb var i bundesligaklubben Wolfsburg, der han ble sparket 7. februar i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere