Klar for Liverpool

Foto: Ian Kington / Afp / NTB scanpix

Premier League-klubben bekrefter.

Den belgiske keeperen Simon Mignolet ble tirsdag kveld offisielt klar for Liverpool.

Det er Anfield-klubben selv som bekrefter avtalen på sin nettside. Det har i lengre tid vært kjent at Liverpool har ønsket seg landslagsspilleren.

Mignolet skal ha kostet de røde rundt ni millioner pund og kommer fra Premier League-rival Sunderland. Dette tilsvarer rundt 85 millioner norske kroner.

- Jeg er storfornøyd med at vi har signert en av toppkeeperne i Premier League, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

- Simon slutter seg til oss, og her vil han få muligheten til å vise seg fram og forbedre seg, sier nordiren videre.

Første belgier
Mignolet blir den første belgier i Liverpool og har skrevet under på det klubben omtaler som en langtidskontrakt.

Det er ventet at 25-åringen fra Belgia skal være en direkte konkurrent til spanske Josep Manuel Reina, som siden 2005 har vært Liverpools førstekeeper.

Reina har også blitt koblet med en overgang bort fra Merseyside i sommer. Keeperen har blant annet blitt satt i forbindelse med moderklubben Barcelona i La Liga.

Når det gjelder Mignolet, fikk han sitt definitive gjennombrudd i Premier League sist sesong, og gjorde en meget solid jobb bakerst hos et Sunderland som kjempet mot nedrykk.

Burvokteren slapp inn 54 mål på 38 kamper for laget som endte på 17.-plass i ligaen. Kun Stoke på nedre halvdel av tabellen slapp inn færre mål.

God fortjeneste
Keeperen kom til Premier League i 2010 fra St. Truiden i hjemlandet. Da han ble hentet til Sunderland kostet han klubben rundt to millioner pund.

Det betyr at Stadium of Light-klubben kan glede seg over en fin fortjeneste på sisteskansen.

Mignolet har spilt aldersbestemt fotball for det belgiske landslaget på alle nivåer siden U16, og står også bokført med 13 A-landskamper for nasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.