RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar melding til Selnæs-interesserte klubber: - Noen må bla opp mye «pæng»

KAPTEIN: Ole Kristian Selnæs fikk 68 minutter med kapteinsbindet under søndagens kamp mot Viking.
KAPTEIN: Ole Kristian Selnæs fikk 68 minutter med kapteinsbindet under søndagens kamp mot Viking. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå er RBK redd for at noen vil sprenge banken for midtbanejuvelen.

LERKENDAL (Nettavisen): 21-åringen løp ut på Lerkendal med kapteinsbindet på armen da Rosenborg slo Viking 2-0 på søndag. Med ro, full kontroll og en fantastisk forståelse for spillet har Ole Kristian Selnæs blitt en «het potet» på overgangsmarkedet for trønderne denne sesongen.

I sommer var han i søkelyset til mange utenlandske klubber, men RBK sa nei før overgangsvinduet stengte.

- Vi har snakket mye om Ole i år. Han har noe helt spesielt. Ekstrem ro og et blikk for spillet. Han er limet i mye av det vi gjør, og han hadde heller ikke gjort seg bort i noen av de store europeiske ligaene, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til Nettavisen.

Og Bjørnebye vet hva han snakker om. Han har tilsammen ti års erfaring som profesjonell fotballspiller i England for både Liverpool og Blackburn.

- Er du redd for at en klubb blar opp nok til at dere må selge han?

- Ja, det er jeg.

Vil til Premier League
Hovedpersonen selv var den siste som kom til en nesten forlatt pressesone etter søndagens hjemmekamp mot Viking, med en ispose på hofta.

For etter en lang sesong med nesten to kamper i uka siden juni, trenger midtbanegeneralen mye behandling for å bli klar til nye kamper. Den neste er mot Dnipro på Lerkendal allerede torsdag.

Saken fortsetter under bildet.

SKRYT: Stig Inge Bjørnebye er overbevist over at Ole Kristian Selnæs er god nok for en av de største ligaene i Europa.


Etter å ha debutert som kaptein for Rosenborg, og med nok en solid prestasjon i bagasjen, var det likevel en nøktern kaptein som slo av en prat med Nettavisen.

- Klart det er artig. Det er en ære å få være kaptein i Rosenborg, så enkelt er det. Det er utrolig mange store og gode spillere som har hatt kapteinsbindet før, så det forplikter å være kaptein i RBK, sier 21-åringen til Nettavisen.

Selnæs innrømmer at spekulasjonene om et klubb-bytte var mange i sommer, men at han hele tiden har hatt et fullt fokus på RBK.

Nå er klubben på god vei til å vinne Tippeligaen, er i cupfinalen, og spiller i Europa League.

- Som trønder ville jeg ikke bytte dette mot noe, forklarer han.

Likevel har han alltid vært åpen om at han ønsker seg ut til en proffdrøm i Europa – og spesielt Premier League.

- Dit er det et stort steg opp. Det er ikke mange norske spillere som får spille der, så jeg må nok utvikle meg mer først. Heldigvis har jeg flere på Brakka jeg kan henvende meg til om råd, sier han.

Da tenker han spesielt på Stig Inge Bjørnebye og trener Kåre Ingebrigtsen.
Sistnevnte fikk 17 kamper for Manchester City i perioden 1992-1994.

KLAR TALE: - Ole er god uansett når han spiller.

Limer RBK-sammen
Som kaptein i 68 minutter mot Viking på søndag, før Mike Jensen kom inn og tok over kapteinsbindet, var han limet i RBK både offensivt og defensivt.

- Ole er god uansett når han spiller. Er det borte mot St. Etienne eller hjemme mot et lag fra Tippeligaen, er han rolig. Han har så mange kvaliteter og er utrolig trygg i rollen sin, forteller trener Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen.

«Bruttern» er likevel ikke redd for å miste 21-åringen etter denne sesongen. Om det tikker inn et høyt nok bud kommer RBK til å selge, men bare om det er for Selnæs sitt beste.

- Det viktigste er at det blir en klubb som passer for Ole, konstaterer Ingebrigtsen.

- Noen må bla opp mye «pæng»
Også Pål André Helland lovpriser det Selnæs har gjort på banen for trønderne i år.

Selv om han bare har ett mål og tre assist er han likevel avgjørende for mye av det Rosenborg skaper.

- Han er en klassespiller. Det er kjekt å være angriper når han delegerer på midten. Fotballforståelsen og en timing for pasningsspillet er unikt. Når du mottar ballen har du god tid. Det er en unik forståelse som er medfødt og ikke mange i Norge som har, sier Helland til Nettavisen.

Han tror at det er mye som må klaffe for Selnæs eventuelt forlater Rosenborg til fordel for et bedre lag.

- Noen må bla opp mye «pæng» og så må det være riktig klubb for Ole. Vi er i hvert fall veldig glad for at han er her, avslutter Helland.

I mellomtiden har alle spillerne i Rosenborg et Europa-eventyr i vente. På torsdag møter de det tapende laget fra fjorårets Europa League-finale Dnipro hjemme på Lerkendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere