*Nettavisen* Sport.

Klar tale: - Liverpool er sjanseløse

SCORET: Christian Benteke scoret for Liverpool - igjen. Foto: Oli Scarff (Afp / NTB scanpix)

TV 2-ekspert avfeier Liverpools tittelsjanser.

30.12.15 23:17

SUNDERLAND - LIVERPOOL 0-1:

I forkant av møtet med Leicester på Anfield andre juledag opplyste Liverpool-manager Jürgen Klopp at han hadde måttet ta en alvorsprat med storkjøpet, Christian Benteke.

Spissen kostet Liverpool over 30 millioner pund da han kom fra Aston Villa, men etter at Klopp tok over som manager, har den store belgieren virket noe utilpass i Liverpool-drakt.

Klopp skal blant annet ha gitt Benteke klar beskjed om at han må jobbe hardere på banen og det kan se ut som alvorspraten har gitt spissen ny tro på det han driver med.

Mot Leicester ble Benteke som kjent matchvinner, da han kom inn som innbytter, og mot Sunderland onsdag fikk han tillit fra start. Belgieren takket nok en gang for tilliten.

Likt med United
På ekte goalgettervis satte han nemlig inn kampens eneste scoring og ble matchvinner for andre kamp på rad. Bentekes to siste mål har sikret Liverpools seks viktige poeng.

- Jeg kom til Liverpool for å score mål og er i god form. Nå håper jeg å holde dette gående. Som spiss vil du alltid starte kamper og score mål. Det er det jeg prøver på og i dag holdt det til seier, sier den store belgieren i et TV 2-sendt intervju etter kampslutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAKK: Jürgen Klopp takket keeper Simon Mignolet for kampen. Foto: Richard Sellers (Pa Photos / NTB scanpix)

Det var Adam Lallana som sendte ballen fram til Benteke på scoringen. Han innrømmer at det ikke var helt meningen å spille fram slik.

- Det var ikke helt det jeg prøvde på, men noen ganger trenger du litt flaks. Dette er et sterkt resultat for oss. Vi hadde også to-tre store sjanser til å avgjøre dette, sier Lallana i et TV 2-sendt intervju.

Det skal imidlertid sies at Benteke fort kunne gått gjennom julen med et par fulltreffere til i bagasjen. Både mot Leicester og Sunderland misbrukte spissen gedigne muligheter til å pynte på målstatistikken.

Seieren betyr at Liverpool er oppe på 30 poeng etter 19 spilte kamper og er dermed likt med Manchester United. Sunderland ligger nest sist på tabellen med sine 12 poeng.

- Sjanseløse
Jürgen Klopp var imidlertid ikke så lysten på å melde Liverpool på i tittelkampen, selv om laget nå er likt med en av rivalene.

- Nei, jeg vet ikke. Begge lag har 30 poeng. I Liverpool er det ganske bra stemning nå, mens atmosfæren i United ikke er så bra. Men sånn er fotballen. Vi ønsket å komme opp på 30 poeng og nå er vi der. Det er perfekt, sier Liverpools tyske sjef i et TV 2-sendt intervju.

I TV 2-studio var i hvert fall ekspert Trevor Morley klar i sin tale.

- Liverpool er sjanseløse på tittelen. De er langt bak både Arsenal og Manchester City, sier han, og får støtte av kollega Simen Stamsø Møller.

- Verken United eller Liverpool er tittelkandidater. De er kandidater til topp fire. Liverpool må vise mer jevne resultater og spille bedre enn dette, skal de vinne noe. Arsenal ser mye bedre ut og City ser mye bedre ut. Sånn ser det ut nå, sier han i TV 2s Premier League-studio.

Etter halvspilt sesong er Liverpool ni poeng bak ligaleder Arsenal og seks poeng bak Manchester City som ligger på tredjeplass. Da Liverpool i 2013/14-sesongen til slutt ble nummer to i Premier League, lå klubben henholdsvis sju poeng bak Arsenal og seks bak City etter 19 kamper.

Den gang sto Liverpool med 36 poeng halvveis i sesongen.

God Mannone
Mye skulle handle om Liverpool de første 45 minuttene på lysets stadion, men bak hos Sunderland sto en kar ved navn Vito Mannone og han var ikke spesielt gira på å slippe ballen bak seg.

Allerede etter åtte minutters spill kunne Liverpool har skapt en svært god sjanse. Liverpool stormet framover med mange folk og Philippe Coutinho slapp ballen ut til landsmann Roberto Firmino, men mottaket til Firmino var for dårlig og brassen mistet ballen unødvendig.

Liverpool hadde ballen mest, men Sunderland var ikke ufarlig. Jermain Defoe liker å møte Liverpool og den tidligere Tottenham-mannen kom til et brukbart skudd etter 16 minutter, som Simon Mignolet reddet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

AKTIV: Roberto Firmino var sentral i første omgang. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos / NTB scanpix)

Etter 26 minutter var Roberto Firmino langt bedre. Angrepsspilleren så seg om etter noen å spille på, men fant ingen og dro seg i stedet fri i ei klynge av Sunderland-spillere og klinket ballen via keeper, i stanga, og ut.

En mektig redning av den tidligere Arsenal-mannen, Mannone.

Borini-sjanse
Sunderlands største sjanse i første omgang tilfalt en tidligere Liverpool-spiller. Fabio Borini fikk ballen i boksen, vendte opp, og avsluttet mot det lengste hjørnet. Ballen snek seg like utenfor stolpen bak Mignolet.

I andre enden var det fortsatt Firmino det handlet om. Etter 36 minutter fikk han hodet på et innlegg fra Nathaniel Clyne, men Mannone i buret var med på notene og reddet igjen godt.

Tidvis var det et stormløp mot Sunderlands mål, men oppofrende forsvarsspill og godt keeperspill holdt gjestene unna. En kanonkule av et skudd fra Clyne og et elendig slått frispark av Adam Johnson, fra meget god posisjon, var andre høydepunkter før pause. Halvveis sto det 0-0.

Kjapp scoring
Selv om første omgang ble målløs, tok det ikke lang tid av andre omgang før det ble nettsus.

Emre Can vant ballen og sendte den videre til Clyne. Han slo videre mot Firmino, men Adam Lallana snappet ballen først og pirket den mellom beina på Firmino og fram til Christian Benteke. Alene med Vito Mannone gjorde belgieren ingen feil og sendte gjestene fra Liverpool i føringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD STEMNING: Jürgen Klopp har muligens misforstått konseptet med å «hente spillere». Foto: Lee Smith (Reuters / NTB scanpix)

Etter hvilen ble det imidlertid litt lenger mellom de virkelig store sjansene. Sunderland kjempet med nebb og klør for å komme tilbake i kampen, men det skortet litt på kreativiteten.

Liverpool ble også litt mer opptatt av å forsvare seg, men hadde også noen gode initiativ.

Holdt unna
Etter rundt 70 minutters spill kom Philippe Coutinho til et godt skudd, etter at Lucas Leiva først hadde tatt med seg ballen opp i banen, men Mannone var med på notene.

Gjestene vartet også opp med en del småfikst spill, der Coutinho ofte var sentral, men dette var ikke alltid like effektivt, som det var pent og underholdene å se på.

De siste minuttene skapte Sunderland noe kaos i Liverpools forsvar, mens de jaktet en utligning, men til tross for et par småskumle situasjoner, hold Jürgen Klopps menn helt inn. Helt på tampen burde Benteke ha lagt på til 2-0 da han kom igjennom alene med keeper, men denne gangen avsluttet han svakt og misbrukte muligheten til å øke målkontoen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.