Klar tale fra Scholes: - Ferguson hadde aldri godtatt det

TAP: Manchester United tapte på straffer i ligacupen.

TAP: Manchester United tapte på straffer i ligacupen. Foto: Barrington Coombs (Pa Photos / NTB scanpix)

Manchester United-helten freser mot Louis van Gaals taktikk.

29.10.15 20:33

Onsdag kveld røk Manchester United ut av ligacupen etter en svak forestilling mot Championship-laget Middlesbrough på Old Trafford.

Oppgjøret endte 0-0, før United til slutt røk ut på straffer.

Måten storklubben framsto i møtet har fått klubblegende Paul Scholes til å reagere. Den tidligere midtbanespilleren uttaler seg i et intervju med BBC Radio og er ikke nådig mot sine gamle arbeidsgiver.

Scholes, som var en hardtarbeidene, men offensiv midtbanemann, sier han ikke hadde likt å spille på dagens utgave av gamleklubben.

- Ikke godtatt
Han tror også en rekke andre offensive helter ville fått problemer med å prestere i det systemet Louis van Gaal har lagt opp til i høst, og mener noe slikt aldri hadde skjedd under sir Alex Fergusons ledelse.

- Måten de spiller på hadde aldri blitt godtatt under sir Alex Fergusons ledelse. Jeg mener at laget er perfekt satt opp for å forsvare seg, men det som er vanskelig i fotball er å få laget til å score mål, spille kreativt og motivere spillerne til gi jernet offensivt, sier Scholes ifølge Daily Mail.

- Nå er United et lag du ikke ønsker å møte, men samtidig er det også et lag du helst ikke ønsker å spille for selv. Det er totalt mangel på kreativitet og risiko i angrepsspillet. Det virker som van Gaal ikke ønsker at spillerne skal gå forbi motstanderne og score mål. Jeg hadde ikke likt å spille for et slik lag, langer Scholes ut videre mot gamleklubben.

KRITISK: Paul Scholes. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

- Vanseklig
En som har fått mye kritikk denne sesongen er Wayne Rooney. Spissen har slitt med å finne nettet. Scholes forsvarer imidlertid kompisen og mener van Gaal må ta skylden for stjernens manglende uttelling.

- Jeg synes Rooney var strålende de første 20 minuttene i derbyet mot Manchester City. Men ingen ville gi ham ballen. Ruud van Nistelrooy, Teddy Sheringham eller Andy Cole kunne heller ikke spilt for dette laget. Det er ingen innlegg eller løp. Da er det vanskelig for spissen, også, mener Scholes.

Paul Scholes kjenner United bedre enn de fleste og spilte for klubben i perioden 1993 til 2011, før han la opp første gang. Han gjorde imidlertid comeback i perioden mellom 2012 og 2013 for samme klubb.

Totalt fikk han over 700 kamper og scoret 155 ganger for United.

Midtbanespilleren fikk med seg elleve ligamesterskap, tre FA-cuptitler og to Champions League-titler som Manchester United-spiller.

Se den nyeste episoden av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=E-Sg_4ekDaPN1UjY9899IeV65FjEVv-llLlPi-5nXcD6x6G21ZUvcKmCg1OIN15fClMuvxx6kzsj1dDNu_HZfd22afA3QIou&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag