Gå til sidens hovedinnhold

Klare for finale

Avgjørelsen falt tidlig i den andre semifinalen i FA-cupen.

BARNSLEY - CARDIFF CITY 0 - 1:

Da dommer Alan Wiley blåste av kampen etter 94 minutter var det de sortkledde fra Cardiff som kunne løfte hendene over hodet og juble for finaleplass i FA-cupen.

Dermed kan det bli første gang på over 80 år at et ikke-engelsk lag vinner den tradisjonsrike fotballturneringen. Cardiff er som kjent fra Wales, og vant FA-cupen i 1927.

På Norges nasjonaldag, 17. mai, braker dermed Cardiff sammen med Portsmouth som slo West Bromwich 1-0 i den første semifinalen i går, lørdag.

Barnsley har slått ut både Liverpool og Chelsea i tidligere runder, og mange nøytrale fotballentusiaster mente nok at de av den grunn hadde fortjent finaleplassen.

Men etter ni minutter fikk gjestene drømmestarten på kampen. Cardiffs Joe Ledley fikk stå umarkert i feltet og prikket inn ledelsen etter et langt innkast.

Etter baklengsmålet våknet Barnsley for alvor, og hadde flere store muligheter til å score. Det hadde for så vidt også Cardiff, men Barnsley var nok nærmere 1-1 enn Cardiff var å doble ledelsen.

En underholdende kamp, hvor Jimmy Floyd Hasselbaink var tilbake for waliserne etter tre kampers karantene. Han hadde flere gode muligheter, men klarte ikke å score.

Etter pause fortsatte intensiteten, men Da var det Cardiff som hadde det meste av initiativet. Men etter at Kayode Odejayi ikke klarte å score da han kom alene mot Cardiffs keeper Peter Enckelman, men heller satte ballen utenfor målet, gikk luften ut av vertene.

Cardiff brukte de siste minuttene på å senke tempoet og sikre seieren.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot