Gå til sidens hovedinnhold

Klare for kvartfinalen: Straffedrama for Rekdals Start

Start videre i cupen etter straffedrama.

START - HAMKAM 1-1 (Straffer 5-3):

Kjetil Rekdals Start tok seg videre til kvartfinalen i cupen etter at de onsdag kveld vant over Hamkam hjemme på Sør Arena.

Start spilte ingen imponerende kamp, men etter 90 minutter og ekstraomganger stod det 1-1 etter scoringer av Espen Børufsen og gjestenes Abu Ibrahim.

Dermed ble kampen avgjort på straffer, og det var til slutt Start som viste seg å være det beste laget fra ellevemeteren. Sørlendingene vant til slutt 5-3 på straffer og kan juble for cupavansement.

Også de øvrige av onsdagens cupkamper ble avgjort på straffer. Haugesund gikk videre etter å ha slått Mjøndalen borte, Bodø/Glimt vant hjemme over Hødd, mens Bryne tok en borteseier mot Ull/Kisa.

Start scoret mot spillets gang

Det var gjestene fra Hamar som startet kampen klart best på Sør Arena. Hamarkameratene skapte flere muligheter og var blant annet nær scoring på corner etter bare fem minutter spill, men Damion Lowe reddet på strek.

Gjestene fortsatte å dominere kampen utover omgangen, men til tross for at Hamkam presset hjemmelaget så klarte de ikke finne veien til mål før pause.

I stedet var det Start som tok ledelsen mot spillets gang etter 34 minutter. Kevin Kabran slo et godt innlegg fra kanten som gikk via Kristjan Finnbogason, før Espen Børufsen kunne sette ballen kontrollert i mål.

Ekstraomganger

Til tross for at det var Start som ledet til pause, så var det altså Hamkam som hadde dominert kampen i de første 45 minuttene.

Det var derfor ikke ufortjent at gjestene reduserte etter bare fire minutter av andreomgang. Det var den utlånte Start-spilleren «Abu» Ibrahim som satte ballen i mål på et hjørnespark og tente dermed håpet for Hamarkameratene.

Start virket å komme noe mer med i kampen mot slutten av andreomgangen da gjestene begynte å se slitne ut, men etter 90 minutter stod det fortsatt 1-1.

Dermed var det duket for ekstraomganger på Sør Arena.

I ekstraomgangene skapte lagene flere store sjanser. Hamkam var nær scoring tidlig i andre ekstraomgang da Orri Sigurdur Omarsson kom til en god skuddmulighet fra cirka seks meter, men Jonas Deumeland holdt Start inne i kampen med en strålende redning.

To minutter senere holdt hjemmelaget på å ta ledelsen da Kabran headet mot mål, men ballen endte i stolpen.

Stolpen stod også i veien for Hamkam fem minutter før full tid da innbytter Petter Vaagan Moen forsøkte seg med et skudd.

Avgjort på straffer

Ettersom ingen av lagene klarte å score i ekstraomgangen ble kampen til slutt avgjort med straffesparkkonkurranse.

Fra ellevemeteren var det hjemmelaget som var best.

Start kom godt i gang da Aron Sigurdarson scoret på den første straffen, mens Hamkams Lars Brotgangen bommet da han satte ballen i tverrliggeren.

Hjemmelaget fortsatte å imponere fra ellevemeteren.

Niklas Sandberg, Finnbogason, Tobias Christensen og Kevin Kebran satte alle ballen i mål, og da hjalp det lite at også Hamkam scoret på sine resterende straffer.

Start vant til slutt 5-3 på straffer og er dermed klare for kvartfinalen av cupen.

Kommentarer til denne saken