*Nettavisen* Sport.

Klare til å kjøpe for to milliarder

Foto: AFP/Scanpix

Her er Manchester Citys planer for sommeren.

21.04.10 17:45

Normalt så pålitelige The Times skriver onsdag ettermiddag at Manchester City vurderer å kjøpe stjernespillere for over to milliarder kroner til sommeren. I fjor brukte Real Madrid 216 millioner pund på sine spillerkjøp, men ifølge avisa kan Citys sommer bli enda dyrere enn det.

James Ducker, avisas fotballkorrespondent i nord, skriver at klubben nå opererer med to mulige overgangslister for sommeren. Den ene avhenger av at de klarer 4. plassen som gir Mesterliga-spill. Den andre er en liste i tilfelle de ikke klarer 4. plassen.

City vet nemlig at Mesterliga-spill må til hvis de skal kunne ha et håp om å lokke de aller største stjernene til Manchester. Det har de fått smertelig erfare tidligere. John Terry og Kaka er bare to av stjernene de tidligere har forsøkt seg på, men uten at de har klart å få i land en avtale.

I sommer skal de være klare på at de i alle fall må ha inn én megastjerne. Så spørs det om de virkelig kan få tak i Liverpools Fernando Torres eller Arsenals Cesc Fabregas.

Mange kan forsvinne
For å rydde plass til de nye stjernene skriver The Times at spillere som Robinho, Stephen Ireland, Martin Petrov, Shaun Wright-Phillips, Roque Santa Cruz, Patrick Vieira, Javier Garrido, Sylvinho, Felipe Caicedo, Benjani Mwaruwari og Michael Johnson alle står i fare for å bli solgt.

På listen over spillere som kan komme står Benfica-duoen Angel Di Maria og Oscar Cardozo høyt. City har speidet på duoen lenge, men det spørs om det hele ender med bud. Klausuler i spillernes kontrakt sørger nemlig for at City minst må ut med om lag 900 millioner kroner for å få kloa i dem. I tillegg kan det bli enda vanskeligere å få tak i dem hvis de imponerer under fotball-VM.

26 år gamle Cardozo står for øvrig med 33 mål på 43 kamper for Benfica, tre av dem mot Liverpool i Europa League nylig, mens 22 år gamle Di Maria tidligere har blitt koblet både med Manchester United, Chelsea og Inter.

- Ja, vi følger dem
- Di Maria og Cardozo er to glimrende spillere, og høyt verdsatt på det internasjonale markedet. Derfor er det bare logisk at Manchester City må se på disse spillerne, sier Mike Rigg, teknisk direktør i City, til en portugisisk avis.

Foruten Di Maria og Cardozo, skal også spillere som Jerome Boateng (Hamburg), Masut Ozil (Werder Bremen), Mirko Vucinic (Roma) og Leonardo Bonucci (Bari) være navn på Citys ønskelister.

Så spørs det om Roberto Mancini blir manageren som skal lede stjernene. Selv tror han det, og ifølge The Times så jobber City med ønskelistene sine uten at den eventuelle usikkerheten på managerplass har noe å si for spillerjakten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.