Gå til sidens hovedinnhold

Klarer han 11 timer uten baklengs?

I så fall blir Cristiano Ronaldo og Real Madrid slått ut av Mesterligaen i kveld.

Han har kanskje klodens vanskeligste jobb onsdag kveld, Hugo Lloris.

På motsatt side av banen står nemlig Cristiano Ronaldo, Kaka, Gonzalo Higuain og resten av Real Madrids stjernegalleri, og de må score. Spanjolene mislyktes nemlig første gangen de møtte Lyons superkeeper Hugo Lloris. Real Madrid, som har scoret 25 mål på de seks siste kampene hvis man ser bort fra Lyon-kampen, måtte gå målløse av banen etter den første 8. delsfinalen i Mesterligaen. I Frankrike.

Real Madrid-stjernene er imidlertid ikke alene om å slite mot Lyons 23 år gamle keeper:

45 dager uten baklengs
Les bare dette: Lloris holdt nullen i helgas kamp for Lyon, mot Boulogne. Han holdt også nullen i den forrige kampen, mot Nice. Han holdt nullen mot Sochaux og Lens og også Toulouse. Og altså mot Real Madrid. Den forrige som scoret mot Hugo Lloris og Lyon var Monacos Ju-young Park - 24. januar. Etterpå har 23-åringen nå holdt nullen i ni timer og 13 minutter for Lyon. Klarer han 90 minutter til, onsdag kveld, mot Real Madrid, vil årets største fotballsensasjon være et faktum.

Sjekk Sportspill.nos oddstips til kveldens Champions League-kamper:
Tjen penger på Champions League

Legg til at Lyon har imponert defensivt i Europa i hele år, så skjønner man at spanjolene ikke bare kan spasere til kvartfinalen. Lyon slo Liverpool på bortebane i gruppespillet, 2-1, og fikk også med seg 1-1 hjemme. Man må faktisk ett år tilbake for å finne forrige gang Lloris slapp inn mer enn ett mål i en Mesterliga-kamp. Og det er da vi begynner å nærme oss noe som går i Reals favør.

For ganske nøyaktig ett år siden, 11. mars i fjor, møtte Lyon Barcelona i 8. delsfinalen i Mesterligaen, og etter 1-1 i Frankrike snudde Barcelona oppgjøret med en suveren 5-2-seier hjemme. Legg til at Real Madrid-stjernene Iker Casillas, Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso var med på å slå Frankrike og Lloris 2-0 i en A-landskamp forrige uke, så gir det selvsagt spanjolene håp.

Det må også formen i La Liga gjør.

Real Madrid er nemlig blitt det superlaget alle spådde. Etter 0-1-tapet i Frankrike for tre uker siden har de scoret 14 mål på tre seriekamper i Spania. De har nå også like mange poeng som Barcelona på toppen av tabellen.

- Vi stoppet Ronaldo
- Men vi lærte av tapet mot Barcelona i fjor, og det er en grunn til at Cristiano Ronaldo var dårlig i den første kampen mot oss. Det var fordi vi tok oss av ham, advarer Lyon-trener Claude Puel.

Lyon mangler egentlig kun midtbanespiller Michel Bastos, og er sånn sett heldigere enn Real Madrid. Spanjolene må nemlig klare seg uten suspenderte Xabi Alonso og Marcelo. I tillegg er Pepe, Karim Benzema og Royston Drenthe skadet.

I tillegg har de altså et annet problem: De må overliste Hugo Lloris.

Se video av hva han er god for i videovinduet under.

Onsdagens Mesterliga-kamper:
(starter 20.45)
Real Madrid - Lyon (0-1 etter første kamp)
Manchester United - AC Milan (3-2 etter første kamp)

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her