RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klarsignal for stengte tribuner

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Den italienske regjeringen ga onsdag sin tilslutning til tiltakene i kampen mot fotballvold. Nå kan det bli fotballstreik i Italia.

Dermed valgte regjeringen å overse de høylytte protestene fra de italienske fotballklubbene, som frykter konsekvensene av de knallharde tiltakene.

- Uten sidestykke
Vedtaket betyr nemlig at mange av Serie A-arenaene stenges for publikum frem til sikkerheten er utbedret og tilfredsstiller kravene.

- I vedtaket heter det eksplisitt at kamper på arenaer som ikke tilfredsstiller sikkerhetskravene, skal spilles for stengte dører, opplyser innenriksminister Marco Minniti på en pressekonferanse.

- Det er klart dette er svært alvorlige tiltak, kanskje uten sidestykke. Men det var kanskje det eneste mulige svaret på den tragiske hendelsen, sier han.

Truer med streik
Tiltaket kommer i kjølvannet av opptøyene på Sicilia fredag, der en politimann ble drept under slåsskamper mellom rivaliserende supportere fra klubbene Catania og Palermo. Sist helg ble alle toppseriekamper i Italia avlyst. Det samme ble den planlagte vennskapskampen mot Romania onsdag.

Allerede før onsdagens regjeringsvedtak reagerte klubbene knallhardt mot de foreslåtte tiltakene. Klubblederne i både Napoli og Livorno truer med fotballstreik i verdensmesternes hjemland.

- Å stenge arenaene er et idiotisk påfunn. De kan ikke tvinge dette på oss. Nå må vi streike, sier Napoli-president Aurelio De Laurentiis, som hevder at et facistisk klima har lagt seg over landet siden drapet på politimannen.

Fire godkjente
Bare fire Serie A-baner tilfredsstiller forbundets sikkerhetskrav. Dette er Olympiastadion i Roma (hjemmebanen til Roma og Lazio), Stadio delle Alpi (Torino og Serie-B-laget Juventus), samt Palermo og Sienas baner.

San Siro, som huser både Milan og Inter, er blant banene som ikke oppfyller kriteriene.

I tillegg til å stenge tribunene vedtok regjeringen også å forby salg av bunker med billetter til bortefans, for å kunne kontrollere hvem som slipper inn på borteseksjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere