RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart svar fra Sterling til Rodgers

ÅPNET MÅLKONTOEN: Raheem Sterling scoret Liverpools første ligamål denne sesongen.
ÅPNET MÅLKONTOEN: Raheem Sterling scoret Liverpools første ligamål denne sesongen. Foto: Darren Staples (Reuters)
Sist oppdatert:
«Hva sier du nå, boss?»

LIVERPOOL - SOUTHAMPTON 2-1:

Raheem Sterling er bare 19 år, men har allerede etablert seg i Liverpool. Den jamaicafødte vingen spilte søndag sin 61. ligakamp for merseysidelaget.

Han har også fått sju landskamper for England, inkludert tre i sommerens VM-sluttspill.

Det er derfor ikke helt unaturlig at han ønsker en ny og bedre kontrakt, selv om han har tre år igjen av sin nåværende avtale.

Må beholde sulten

Ifølge Daily Mirror ønsker Sterling en tredobling av sin lønn, som for tiden ligger rundt 35.000 pund i uka.

- En ny kontrakt er noe vi vil ordne med Raheem, men vi må være forsiktige. Når du tilbyr unge spillere for mye for tidlig, og Raheem er bare 19 år, blir det ofte ødeleggende for dem, sa Liverpools manager Brendan Rodgers før seriepremieren.

Rodgers er redd for at Raheem Sterling skal miste sulten.

I åpningskampen mot Southampton virket i alle fall Sterling ivrig nok. Han ble også kåret til kampens beste spiller.

19-åringen er en spiller mange eksperter og fans har store forventninger til denne sesongen, og han innfridde med scoring allerede før en halvtime var spilt. I tillegg la han opp til seiersmålet til Daniel Sturridge.

- Ja, klart det var deilig å få en scoring og hjelpe Daniel med å score vinnermålet. Det viktigste var at vi vant, sier Raheem Sterling i et TV 2-sendt intervju med Sky Sports.

- Vi måtte jobbe hardt for denne seieren, sier Daniel Sturridge.

Vakkert av Henderson

Lucas Leiva hadde sjansen til å gi Liverpool ledelsen tidlig, men avslutningen endte i fanget til den tidligere Celtic-keeperen Fraser Forster, som er hentet inn til Southampton nå i august.

Jordan Henderson, som fikk sitt gjennombrudd i Liverpool forrige sesong, åpnet den nye på strålende vis. Den engelske midtbanespilleren slo en nydelig gjennombruddspasning til Raheem Sterling midtveis i første omgang.

Lynraske Sterling trengte ingen ballberøringer for å legge ballen tilrette - den var perfekt servert. Han kunne styre ballen elegant forbi Fraser Forster og inn i Southampton-målet.

SCORING: Her triller ballen i målet bak Fraser Forster, til Raheem Sterlings store begeistring.


Southampton er ikke ribbet for alle unge talenter. James Ward-Prowse (19) er fortsatt i klubben, og 19-åringen holdt på å lure Liverpools målvakt Simon Mignolet med sitt frispark rundt 34 minutter ut i kampen.

Ballen skrudde voldsomt, ned og inn mot bortre kryss, men Mignolet fikk så vidt en hånd på ballen. Det var akkurat nok til å slå den til corner.

Rett før pause var Morgan Schneiderlin nær ved å utligne med et smart langskudd, men Mignolet var igjen på rett sted til rett tid.

Smart heading av Sterling

Ti minutter ut i andre omgang slo Southampton tilbake. Dusan Tadic, som er hentet inn for å erstatte kreativiteten til Adam Lallana, spilte fri Nathaniel Clyne med et lekkert hælspark. Høyrebacken takket for sjansen gjennom å banke ballen i mål til 1-1.

Tadic var en av de største profilene i den nederlandske toppserien før han ble hentet inn av Southampton i sommer. Fortsetter han slik, kan han bli en stor profil i Premier League også.

Drøyt ti minutter før slutt sørget imidlertid Raheem Sterling for nok en ledelse. Et innlegg fra venstre havnet opp i luftrommet foran Southamptons mål. Sterling så at Daniel Sturridge sto ledig, og headet ballen fram til sin lagkamerat.

Sturridge, som scoret 22 ligamål forrige sesong, kunne enkelt styre inn sitt første mål i 2014/15-sesongen. Liverpool tok dermed tilbake ledelsen.

2-1-resultatet sto seg kampen ut, selv om Morgan Schneiderlin var utrolig nær en utligning helt på tampen, da han sendte i vei en kanonkule som gikk i tverrligger og ned i gressmatten, 30-40 centimeter fra målstreken.

Liverpool fikk dermed med seg tre poeng fra sesongåpningen, mens Southampton står tomhendt igjen. Trøsten får være at laget i det minste viste at det heller ikke denne sesongen blir en enkel motstander.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere