RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marius Torgersrud/SCANPIX

Klarte ikke å stoppe Aarøy

Sist oppdatert:
Tor Hogne Aarøy og Aalesund topper fortsatt Tippeligaen.

KONGSVINGER - AALESUND 1-2: Det var lite som tydet på at topp møtte bunn da Kongsvinger fikk besøk av serieleder Aalesund 2. påskedag, bortsett fra fordelingen av de tre poengene, som ble med bortelaget hjem.

- Det oppleves surt i dag. Jeg synes vi var best, nesten gjennom hele matchen. Dessverre klarte vi ikke å omsette sjansene i mål, sier Kongsvingers trener Trond Amundsen til TV 2 Sporten.

Trenerkollega Rekdal var - som vanlig når Aalesund vinner - ikke spesielt fornøyd med sitt eget lag.

- I dag var vi dårlige i førsteomgang og veldig gode lenge i andreomgang, men vi klarte ikke å drepe kampen og det er irriterende, konstaterer Kjetil Rekdal.

Poengløst hjemmelag
Hjemmelaget tok initiativet fra avspark, men tiden gikk uten at Aalesunds målvakt Anders Lindegaard ble satt på noen store prøver. Aalesund var samtidig nådeløst effektiv da målsjansen først kom.

Daniel Arnefjord tapte en duell inne i KIL-feltet, men var selv førstemann til å nå ballen ute ved kanten av sekstenmeteren, og sendte den tilbake inn i feltet. I duellen foran Thomas Myhre var Tor Hogne Aarøy sterkest, og AaFK-veteranen styrte ballen forbi den tidligere landslagskeeperen.

Selv om kampbildet ikke ga noen indikasjon på at bortelagets ledermål skulle komme, var det ikke overraskende. Aalesund kom til kampen som serieleder, mens Kongsvinger var ett av bare to lag som var poengløst etter sesongens tre første runder.

Den første store sjansen til Kongsvinger kom rundt seks minutter før pause. Olav Tuelo Johannessen hadde et par minutter tidligere varmet opp skuddfoten, og traff denne gang veldig bra fra 20 meter.

Skuddet ble slått til hjørnespark med en flott redning av Lindegaard. Hjørnesparket ble først klarert, men andreballen inn i feltet styrte Adem Güven i mål til 1-1.

Håpløst forsvarsspill
Et snaut kvarter ut i andre omgang viste Kongsvinger et forsvarsspill som ikke engang var Adeccoligaen verdig. Demar Phillips fikk hele venstresiden for seg selv og Tor Hogne Aarøy fikk hele sekstenmeteren for seg selv - en kombinasjon det ofte blir mål av.

Det ble det også i dette tilfellet. Phillips la inn til Aarøy, som bredsidet ballen i mål til 2-1-ledelse for bortelaget.

Kongsvinger var nær ved å utligne i kampens 70. minutt, men Daniel Arnefjord ryddet vekk det første forsøket med en heading, og Anders Lindegaard stoppet det andre forsøket - et strålende volleyskudd fra Kai Risholt - med en mesterlig redning.

Like etterpå fikk Aarøy en glimrende mulighet til å score sitt tredje mål for dagen, da han igjen befant seg helt alene foran Thomas Myhre, men denne gang klarte ikke 33-åringen å utnytte dette.

Nedrykkskamp
Aalesund kom til Gjemselund stadion som serieleder, og beholdt denne statusen. Ti poeng etter fire runder er foran skjemaet til trener Kjetil Rekdal, som mener at målet må være å gjøre det bedre enn fjoråret, da Aalesund endte på 13.-plass.

Kongsvingers mål er kun å overleve, og det ser allerede vanskelig ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere