RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klas (45) leder Elfsborg fra rullestolen

STANDHAFTIG: Klas Ingesson (45) nekter å gi seg. Han leder Elfsborgs fotballag fra rullestolen eller med rullatoren foran seg.
STANDHAFTIG: Klas Ingesson (45) nekter å gi seg. Han leder Elfsborgs fotballag fra rullestolen eller med rullatoren foran seg. Foto: Imago/kamerapress (All Over Press)
Sist oppdatert:
- Da jeg fikk beskjeden om sykdommen, raste alt sammen.

Klas Ingesson (45) nekter å gi seg. Han leder Elfsborgs fotballag fra rullestolen eller med rullatoren foran seg.

Fotball-Sverige følger hans svært uvanlige hverdag. Elfsborg har startet sesongen meget bra og er nummer to på den allsvenske tabellen bak Åge Hareides Malmö.

– Når jeg bestemte meg for å kjøre (denne jobben), sa jeg til klubben at sykdommen kunne komme tilbake. Da vil jeg kunne bli lagt inn på sykehus i tre uker. Vi har en plan for det, sier Ingesson til avisen Dagens Nyheter.

I 2008 fikk han diagnosen myelom, en form for blodkreft. For Ingesson har det vært en knallhard kamp siden.

Frisk

Nå er han delvis friskmeldt, men sykdommen – den er kronisk – kan blusse opp igjen før han aner det.

Og kroppen er nedkjørt og hardt merket etter tøff behandling. Beinskjørhet er en vanlig bivirkning etter rundene han har vært gjennom.

Etter serieåpningen måtte Ingesson på sykehus med brudd i armen etter at han falt i garderoben.

– Tror du at du selv vil merke om du ikke orker denne jobben?

– Kanskje ikke, kanskje ikke 100 prosent. Men jeg har konstant kontakt med legene, og det vil jeg ha resten av livet. Jeg hører mye på kona mi, og legene sier hele tiden: Kjør for f....., sier han til DN.

VM-bronse

For 20 år siden var Ingesson midt i oppkjøringen til fotball-VM i USA. Han var med å sikre Sverige bronse noen måneder senere.

Når er livet snudd til noe helt annet, men Ingesson var en fighter på banen, og han er det samme utenfor.

– Da jeg fikk beskjeden om sykdommen, da raste alt sammen. Det var ikke noe mer igjen enn at «dette går til helvete». Du vet, kreft, man tror det tar to uker og så er alt over, sier Ingesson.

– Men for å få en endring i måten å tenke på, så må man helt ned dit. Til slutt var jeg så langt nede fysisk og psykisk at jeg kom fram til at her kan jeg ikke ligge. Jeg må gjøre noe.

Opp

Ingesson ble ungdomstrener i Elfsborg rett etter at han hadde gjennomført den første kreftbehandlingen.

I fjor høst sparket klubben trener Jörgen Lennartsson, og Ingesson ble løftet opp som erstatter.

Kort etter ble han tilbudt jobben på permanent basis. – Min sykdom skal ikke være et uromoment for troppen. Noe av de første jeg sa til spillerne, var at jeg ikke ville blitt tatt spesielt hensyn til. Jeg har denne skitten. Nå har jeg vondt i knærne og må sitte i rullestol. Slik er det bare. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere