*Nettavisen* Sport.

Kledd av, men ikke avkledd

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

En spjæret trøye var nok til å tenne Brann.

19.09.08 01:03

BRANN - DEPORTIVO LA CORUÑA 2-0:

BRANN STADION (Nettavisen): Stadionuret viste 20 minutter idet Erlend Hanstveit la i vei et sugende løp nedover venstreflanken. Deportivo-forsvaret syntes backen så faretruende nok ut til at det eneste alternativet var å bryte regelboka.

Diego Colotto tok i hvert fall et så kraftig tak i Brann-spillerens trøye, at den til slutt spjæret. Da hadde allerede dommer Johan Verbist putta fløyta til munnen og markert for straffespark.

Mens Olafur Örn Bjarnason banket straffesparket i nettaket, sto Hanstveit ute på sidelinja for å bytte trøye.

- Jeg tror ikke det var så mye tvil om det straffesparket, nei. Trøya gikk jo fullstendig i oppløsning, sier Erlend Hanstveit til Nettavisen.

Under 9000 på tribunen
Scoringen antente også slunkne Brann stadion, med 8777 tilskuere på tribunen. Det er nesten enklere å selge sand i Sahara, enn å selge ut byens storstue i europacupen denne sesongen.

Kanskje ikke så rart med tanke på hvor stor nedturen har vært etter fjorårets gullsesong. Men ledelsen mot Deportivo hadde det utslaget man innimellom ser i den fotballgale byen.

Erik Huseklepp var stor i bakrommet, Rodolph Austin var sjef på midtbanen og Jan Gunnar Solli regjerte høyrevingen som han aldri skulle gjort annet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal/scanpix

Glad og forbannet
Syv store sjanser registrerte vi før pause. Det var langt mer enn de mest ihuga supporterne på Store Stå hadde forventet seg før kampstart.

Folk snakket nemlig om at bergenserne kom til å bli avkledd av det spanske storlaget. I stedet ble Brann klappet i garderoben på ledelsen 2-0, etter at Solli hadde scoret på en av kveldens minst opplagte målsjanser.

- Jeg så på ansiktsuttrykket til Gylfi Einarsson at hadde ballen hadde gått i mål, sa Solli om langskuddet fra drøye 20 meter.

Det ble godt hjulpet i mål av en slepphendt Daniel Aranzubia i Deportivo-buret.

Trener Mons Ivar Mjelde var raus i omtalen av spillerne etterpå - og faktisk også en smule forbannet.

- Jeg mener både det Eirik Huseklepp og Rodolph Austin viser i dag, vitner om internasjonal klasse, sier Mjelde til pressen.

- Jeg er faktisk mest forbannet og skuffet over at vi ikke har tre eller fire mål i bagasjen, for det hadde vi fortjent etter denne kampen. Da hadde vi hatt et utgangspunkt å snakke om.

Sjansesløseri
Både sjanseproduksjonen og det typiske sløseriet fortsatte nemlig i andreomgang. Huseklepp skjøt i stolpen, Austin skjøt rett utenfor, Björnsson flørtet med bortre kryss og Huseklepp tuppet nok en gang lærkula like utenfor.

I sin andre kamp på rad som spiss, visste den tidligere Brann-vingen helt om han skulle juble eller unnskylde seg etter kveldens oppvisning.

- Vi burde kanskje ha vunnet 4-0 i dag, og det hadde vi gjort om jeg hadde satt sjansene mine. Jeg hadde vel en fire-fem store selv i dag. Jeg burde i hvert fall ha scoret på den jeg skjøt i stolpen og den jeg tuppet like utenfor, svarer han ærlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal/scanpix

Årets lengste holding?
Ærligheten var nok ikke det første substantivet som rammet et usedvanlig tannløst Deportivo La Coruña torsdag kveld.

Utover omgangen haglet kortene mot spanjolene. Lengst gikk nok Andres Guardado som holdt Huseklepp i trøya over flere meter ute på midtbane.

24-åringen hadde bare én oppasser og en banehalvdel igjen før han kunne punktert kampen for vertene.

- Det var jo en liknende situasjon med Hassan El Fakiri mot Rennes i fjor, da fikk han direkte rødt for holding. Denne var jo minst like klar, mente Huseklepp.

Men det var lett å tilgi dommeren med 2-0 i bagasjen til returoppgjøret i La Coruña.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.