Klinsmann: - Gi meg tid

Foto: Reuters/Scanpix

Suksesstreneren krever betenkningstid før han bestemmer seg for hva han vil gjøre med fremtiden.

09.07.06 09:58

Jürgen Klinsmann var en lettet mann på pressekonferansen etter at Tyskland sikret seg medaljer i sitt eget VM-sluttspill.

Men til tross for at 52 000 tyskere sang for Klinsmann gjennom hele bronsefinalen mot Portugal: Noen avklaring på sin egen trenersituasjon ville han ikke gi.

Hyllet Merkel
- Jeg sa til Franz at vi må vente å se hva som skjer fremover. Men selvfølgelig, jeg er henrykt over å vite at arbeidet mitt faller i så god jord hos ham, gliser «Klinsi».

De fleste tyskere har etter hvert fått med seg at Franz Beckenbauer, en av Klinsmanns største kritikere før mesterskapet, nå står hundre prosent bak landslagstreneren.

- Jeg vet at han snakket fra hjertet. For meg, som en relativt fersk trener, betyr et slikt kompliment at dagen blir helt spesiell, bekrefter den tidligere notoriske goalgetteren overfor Sky Sport.

Trenerne tok seg også tid til å takke de som hele tiden har trodd på ham, også før mesterskapet. Blant dem kansler Angela Merkel.

- Gi meg tid
- Hun var en av de få som sa «la han få jobbe i fred», selv da det blåste som verst, hyllet Klinsmann, og løftet med det noen kilo av to pressede, tyske skuldre.

Klinsmann tar trolig en avgjørelse på sin egen trenerfremtid innen få dager.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.