*Nettavisen* Sport.

Klinsmann fikk sparken

Foto: AFP/SCANPIX

Bayern München mistet troen på Jürgen Klinsmann.

27.04.09 16:15

- FC Bayern skiller lag med Jürgen Klinsmann. Det vil bli en pressekonferanse senere i dag, sier en pressetalsmann for klubben til Reuters.

Jupp Heynckes vil overta trenerjobben i klubben ut sesongen eller inntil en erstatter er ansatt, opplyser den tyske storklubben på sin nettside.

Bayern München ligger på tredjeplass i Bundesliga etter 0-1-tapet for Schalke lørdag, en kamp som ble avsluttet med at fansen krevde Klinsmanns hode på et fat.

44 år gamle Klinsmann overtok Bayern i fjor, og sa før sesongen at målet var seriegull hjemme og suksess i Europa. Bayern ble utklasset og utslått av spanske Barcelona i kvartfinalen av Champions League.

Trenerjobben i Bayern var Klinsmanns første etter at han ledet Tyskland til en overraskende bronsemedalje i VM i 2006.

Klinsmann er en av Tyskland største fotballprofiler, og var med på å vinne gull i både VM i 1990 og EM i 1996. Han slo gjennom som spiller i Stuttgart, før han så gjorde suksess både i Inter, Monaco og Tottenham. Mot slutten av karrieren spilte han to sesonger i Bayern München, og scoret 31 mål på 65 kamper.

Han etterfulgte Ottmar Hitzfeld som trener i Bayern i juli 2008.

Bayern er Tysklands største fotballklubb med sine 21 seriemesterskap, 14 cupmesterskap og fire seirer i den gjeveste europacupen.

Jürgen Klinsmann var for øvrig ikke den eneste topptreneren i Europa som fikk sparken mandag. Spanske Getafe skal ha gitt Victo Munoz sparken etter tre strake tap. Klubben ligger på 17.-plass av de 20 lagene i Primera Division.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.