*Nettavisen* Sport.

Klinsmann i hardt vær

Foto: (foto: Scanpix)

Tysklands landslagstrener, Jürgen Klinsmann, er i hardt vær, etter at Franz Beckenbauer har bedt fotballforbundet finne en erstatter for treneren.

13.05.06 10:53

Landslagssjefen er med andre ord svært presset før sommerens fotball-VM på hjemmebane. Fotball-legenden Franz Beckenbauer har ved flere anledninger kritisert måten Klinsmann leder landets landslag, og levner nå ingen tvil om at han ønsker Klinsmann vekk - dersom Tyskland flopper i VM.

- Hvis han og laget hans ryker ut av turneringen tidlig, hvis innsatsen deres er skuffende, kan han ikke forbli i stillingen, mener ”Der Kaiser”.

I en privatlandskamp tidligere i år røk Tyskland på en kjempesmell mot Italia, og 1-4-tapet ble av Beckenbauer brukt som påskudd for rakke ned på Klinsmann. Førstnevnte har gjentatte ganger stilt spørsmålstegn ved trenerens taktikk og laguttak.

Mistilliten fra den tidligere storspilleren er oppsiktsvekkende, med under én måned igjen til VM sparkes i gang. Beckenbauer har allerede foreslått for det tyske fotballforbundet, DFB, at de har en ny trener klar til etter verdensmesterskapet.

Fotballforbundet på sin side, har foreløpig tillitt til landslagssjefen sin, og har forsøkt å forlenge Klinsmanns kontrakt, som utløper i 2008. Selv ønsker hovedpersonen å vente med en avgjørelse til etter VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag