RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klinsmann lover USA mer VM-moro

SUKSESS: Jurgen Klinsmanns USA har imponert mange i VM.
SUKSESS: Jurgen Klinsmanns USA har imponert mange i VM. Foto: Nick Potts (PA / NTB scanpix)
Spisslegenden vil fortsette sin revolusjon.

BELGIA - USA 2-1 e.e.o:

USA har imponert mange under sommerens fotball-VM i Brasil, men tirsdag kveld måtte nasjonen takke for seg etter tap mot Belgia i åttedelsfinale.

Amerikanerne kjempet lenge heroisk og keeper Tim Howard sto en fantastisk kamp, men belgierne ble for sterke i ekstraomgangene av oppgjøret.

Trener Jürgen Klinsmann og hans menn har likevel vekket den stadig voksende fotballinteressen i USA ytterligere med sin innsats i sambalandet.

Nå lover Klinsmann at han vil fortsette i jobben som hovedtrener.

- Jeg tror det, ja. Vi må flytte fokus framover. USA har mange unge spillere på vei opp, så vi har mye å bygge på i årene som kommer, sier han.

Neste VM avholdes i Russland i 2018.

- Det er synd å være det tapende laget etter 120 gode minutter, Det var et drama, en thriller og vi hadde gode sjanser til å utligne mot slutten, sier han.

- Vi er stolte av alle spillerne. De gjorde også landet sitt stolt med den prestasjonen de leverte i dette mesterskapet, mener spisslegenden.

Oppturen som lagleder for USA er også kjærkommen for Klismann. Etter at han ledet det tyske landslaget med brukbar suksess i perioden 2004 til 2006, ble han både hånet og latterliggjort da han i 2008 og 2009 prøvde seg som manager i storklubben Bayern München. Det funket svært dårlig.

USA har vært en del av VM helt siden 1930, da laget kom til en semifinale. Det er også det lengste den stolte idrettsnasjonen har gått i et fotball-VM.

I perioden 1954 til 1990 var USA borte fra VM. I nyere tid er kvartfinalen fra 2002 det lengste amerikanerne har kommet i et verdensmesterskap.

Mange spår likevel at USA snart vil bli en dominerende makt i fotballen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere