*Nettavisen* Sport.

Klinsmann reddet Hertha fra svensk ydmykelse

JARSTEIN-ERSTATTER: Hertha Berlins keepervikar, Jonathan Klinsmann, stoppet et straffespark da den tyske klubben var nær et flaut hjemmetap mot Östersund. Foto: Axel Schmidt (Reuters / NTB scanpix)

Östersund var en straffebom fra ny storskalp i Tyskland.

08.12.17 05:37

HERTHA BERLIN - ÖSTERSUND 1-1:

Askeladden Östersund hadde allerede sikret seg videre spill i Europa League før møtet med Hertha Berlin i den tyske metropolen.

Det svenske sensasjonslaget sluttet ikke å imponere av den grunn. Det skal sies at vertskapet, nesten like sensasjonelt, var slått ut av turneringen før torsdagens duell på Olympiastadion.

Östersund virket uansett topp motivert for å sikre seg førsteplassen i gruppe J, og dermed en bedre seeding før trekningen av cupspillet.

Det gikk dessverre ikke for svenskene etter 1-1 i Berlin. Tre minutter før full tid var ÖFK omtrent så nær gruppeseieren, og en ny råsterk borteseier, som det er mulig å komme.

Men straffesparket fra Brwa Nouri, som riktignok var meget billig idømt, ble stoppet av Jonathan Klinsmann. Sistnevnte er ingen ringere enn Tyskland-legenden Jürgen Klinsmanns sønn. 20-åringen debuterte for berlinernes A-lag i denne kampen.

Skjelbred-jubileum

Per Ciljan Skjelbred spilte den siste snaue halvtimen av oppgjøret som innbytter for hjemmelaget. Dette var trønderens 50. kamp i europeiske klubbturneringer i løpet av karrieren.

Landslagskeeper Rune Jarstein var derimot ikke med i kamptroppen til vertene denne gangen.

Östersund sto først og fremst godt imot i forsvar da Hertha dominerte førsteomgangen på Olympiastadion.

Scoringer ble det ikke på noen av lagene før pause.

Mer fart i oppgjøret ble det derimot da midtstopper Sotirios Papagiannopoulos på litt heldig vis skjøt inn 0-1 for Östersund via en motstander.

Kjapt svar

Da tok det ikke mer enn tre minutter før hjemmelgets to sidebacker løp svenskenes helt i senk og fikset 1-1.

Maximilian Mittelstadt stormet fram på venstre flanke, og spilte over på motsatt side da han nådde Östersund-feltet.

Der hadde høyreback Peter Pekarík løpt ifra en rekke andre spillere fra bortelaget, og han kunne enkelt trille inn utligningen.

Det ble ikke flere mål, tross et solid Hertha-press og det misbrukte straffesparket til ÖFK.

Athletic Bilbao stakk av med seieren i gruppa etter, å ha vunnet borte mot Zorja Lugansk. Aritz Aduriz og Raúl García scoret for baskerne i Ukraina.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag