Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klønete Milner-glipp da Liverpool røk ut av FA-cupen

PÅ BÆRTUR: Liverpools James Milner.
PÅ BÆRTUR: Liverpools James Milner. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men et ungt Liverpool-håp ble også historisk.

WOLVES - LIVERPOOL 2-1:

Liverpool stilte til møtet med Wolverhampton i FA-cupen mandag med to debutanter fra start, ungguttene Rafael Camacho og Curtis Jones.

Etter få minutter fikk også 16 år gamle Ki-Jana Hoever sin debut for klubben da han erstattet en skadet Dejan Lovren i forsvar.

16-åringen, som fyller 17 senere i januar, er født i 2002.

Raul Jimenez ga Wolves ledelsen, mens Divock Origi utlignet rett etter pause. Ruben Neves sørget imidlertid for å sende Liverpool ut av FA-cupen med en vakker scoring like etter Liverpools utligning.

- Det er dårlig

Det var imidlertid en langt mer rutinert spiller som ikke hadde noen god dag på jobben. James Milner var sterkt delaktig da Wolves tok ledelsen.

Veteranen mistet først ballen med en klønete involvering og etter et helhjertet returløp, havnet han på ny i fokus da vertene scoret.

Det fikk ekspertene i Viasat-studio til å «rive seg i håret».

- Han ser ut som han er 2002 år gammel. For det første gjør han en feil der, men se hva han gjør i den andre situasjonen med Diego Jota, det er hva Morten Langli kaller interference. Det er dårlig, sa Jan Åge Fjørtoft.

Han fikk støtte av ekspertkollega Ronny Deila.

- Jeg skjønner ikke hva han driver med der. Hvorfor skjærer han ikke av vinkelen og går rett på ballfører? Også blir han altså tatt ut noe der. Det er klønete gjort av Milner, mente Vålerenga-sjefen i studio.

Deila lot seg i langt større grad imponere av unge Hoever.

- Det er helt sykt. Han har klart seg kjempebra. Her har Liverpool et stort fotballtalent, sa Deila om Liverpool-unggutten i pausen.

16-åring inn

Det ble en trøblete første omgang for Liverpool. Allerede etter fem minutter måtte stopperen Dejan Lovren ut med skade.

Inn kom altså 16 år gamle Ki-Jana Hoever som med det ble historisk. Ifølge BBC er han nemlig Liverpools yngste spiller noensinne i FA-cupen.

Nederlenderen fyller først 17 år den 18. januar.

BYTTET INN: 16 år gamle Ki-Jana Hoever.

Med Lovren ute betyr det at Liverpool også kan stå overfor en aldri så liten stopperkrise. Joel Matip og Joe Gomez er også ute med skade.

Liverpool hadde likevel et lite initiativ innledningsvis borte mot Wolves, men fikk det ikke helt til å stemme og etter 37 minutter slo ulvene til.

Diego Jota snappet ballen på midtbanen og ga den videre til Raul Jimenez. Han avanserte mot et Liverpool i ubalanse, tok med seg ballen inn i 16-meteren og fikk upresset dunke den i nettet bak Simon Mignolet.

Det var James Milner som mistet ballen på midtbanen i forkant av scoringen. Veteranen løp alt han kunne for å rette opp feilen, men hadde et så stort fokus på Diego Jota, at Raul Jimenez fikk fri vei mot mål.

1-0 var resultatet til pause, selv om de røde fra Anfield tidvis var under press fra hjemmelaget etter at 1-0-scoringen kom på Molineux.

Kortvarig glede

Liverpool slo tilbake rett etter pause.

Xherdan Shaqiri spilte gjennom til Milner, som skjøt, men skuddet ble blokket. Returen havnet hos Divock Origi og han klinket inn 1-1.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig for gjestene. Noen minutter senere tok Wolves tilbake ledelsen etter et perlemål av Ruben Neves.

Portugiseren fikk kjempetreff fra distanse og det sto 2-1.

69 minutter var spilt da Liverpool fikk frispark i god posisjon. Shaqiri stilte seg opp og hamret ballen i stolpen og ut. En gigantsjanse.

Med 20 minutter igjen kastet manager Jürgen Klopp inn både Roberto Firmino og Mohamed Salah i jakten på en utligning.

Det hjalp lite og Wolves dro til slutt det hele i land.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!