*Nettavisen* Sport.

Klopp: - Derfor valgte jeg Liverpool

NY JOBB: Jurgen Klopp skrev under for Liverpool. Foto: Andrew Powell (Getty Images)

Tyskeren ga sitt første Liverpool-intervju.

09.10.15 09:52

Torsdag ble det klart at tyske Jürgen Klopp overtar som manager i Liverpool. Han erstatter tidligere sjef Brendan Rodgers i jobben.

Klopp ble bekreftet som ny manager i klubben torsdag kveld og fredag morgen sendte den røde klubben et eksklusivt intervju med tyskeren.

- Alt fristet
Der snakket han for første gang om sin nye jobb og hvorfor han valgte nettopp Liverpool som sin første klubb på fire måneder.

LES OGSÅ: Klopp-tabben som aldri blir glemt

- Alt fristet meg med denne jobben. Alt jeg hørte om klubben og alt jeg leste om den. Jeg elsker fotball og intensiteten i spillet og i Liverpool. Jeg har alltid ønsket å jobbe i England og Liverpool var alltid førstevalget mitt. Dette er det beste som kunne skjedd, sier han til LFC TV.

- Det var ingen vanskelig avgjørelse, men selvfølgelig, jeg har tenkt en del på hva jeg skulle gjøre. Jeg har hatt fire måneder med ferie nå og det var nok. Jeg følte at hvis noen klubber var interessert, så var jeg klar om de skulle ringe meg. Jeg hadde seks kule år og ett hardt år i Borussia Dortmund. Nå er jeg uthvilt og klar for noe nytt, forteller Klopp.

- Siste ord
I forkant av at avtalen mellom Klopp og Liverpool ble klar, var det mye snakk om at tyskeren ikke ønsket den såkalte overgangskomiteen.

Komiteen er sentral i Liverpools rekrutteringspolitikk, men har blitt mye kritisert i media. Klopp sier imidlertid at det hele er uproblematisk.

- Akkurat det var ikke et problem i samtalene mellom FSG (Liverpools eiere) og meg. Det at smarte, intelligente karer sitter rundt bordet og diskuterer dette, er bare positivt, forteller Liverpool-manageren.

Han legger imidlertid tydelig til:

- Jeg har første og siste ord. Ingen forlater denne klubben, med mindre jeg ønsker det. Det blir ikke kjøpt inn en spiller jeg ikke vil ha. Jeg vil ikke bruke penger som klubben ikke har, sier Klopp i intervjuet.

- Fantastisk
Klopp sa han ønsket et års ferie da han takket for seg i Dortmund i vår, men da Liverpool kom på banen var han altså aldri i tvil.

- Jeg gleder meg. Anfield er et fantastisk sted. Jeg var her med Dortmund for et år siden og det var fantastisk. Jeg har vært mange spesielle steder i fotballen, men Anfield er det mest historiske stedet av dem alle.

Nå håper tyskeren å begeistre fansen.

- Jeg forstår fotball, det er et perfekt spill. Uansett hvor i verden du er, er spillet det samme. Det er først og fremst på grunn av fansen. Fotball er ikke så viktig, vi redder ikke liv, men vi må underholde fansen. Det er vår jobb å sørge for at de glemmer problemene sine i 90 minutter.

- Jeg vil være nær fansen. Det er ikke alltid så lett, på grunn av jobben jeg må gjøre, den krever mye tid, forteller Liverpool-sjefen.

- Ikke komplisert
Klopp føler seg trygg på at han kan lykkes i England.

- Jeg kan engelsk fotball, jeg har sett mange kamper og spilt mot mange engelske lag. Men det er ikke så viktig. Det er samme regler og det samme spillet, uansett hvor i verden du er. Banen er omtrent like stor, også.

- Det handler om å lytte, se, føle og så tenke på hva vi kan gjøre annerledes og hva som må forandres. Det er viktig å ikke gjøre ting for komplisert. Spillerne må lett forstå hva jeg ønsker, sier Klopp.

- En lojal venn
Utfordringen med Liverpool fristet treneren.

- Det er den største utfordringen i fotballens verden. Jeg er ikke typen som velger det enkle, men 12 poeng er ikke så ille, det er bare seks poeng opp til toppen nå. Det er verdens mest interessante jobb, sier treneren.

Liverpool-sjefen avsluttet med en liten advarsel til spillerne.

- Det er ikke så dumt å forbli god venn med meg. Jeg er lojal, sier han.

Annonsebilag