*Nettavisen* Sport.

Klopp anbefaler vinterpause

LIVERPOOLS MANAGER: Jürgen Klopp mener England ikke får suksess i mesterskap på grunn av det tøffe vinterprogrammet. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Mens det er pause i andre europeiske ligaer, holder England på sin tradisjon med tøft jule- og vinterprogram.

En vinterpause må til for at Englands landslag skal ha suksess, mener Liverpools tyske manager Jürgen Klopp.

Han står foran sitt første jule- og nyttårsprogram i Premier League. Under sin suksessrike tid som trener i Borussia Dortmund var det en tid hvor man ladet batteriene foran vårsesongen.

Klopp mener at England bør følge eksempelet fra de fleste andre europeiske serier og innføre en pause i seriespillet.

– Dere spiller for mange kamper, det er sikkert, sier Klopp til BBC.

– Det er ingen pause og for mange turneringer. Jeg tror alle skjønner at det ikke er slik man oppnår suksess. Alle mener at landslagssjef Roy Hodgson bør føre England til EM-tittelen. Han har virkelig gode spillere, men når de kommer til EM har de ikke hatt pause på et år. Alle de andre landslagene har hatt det.

Klopps Liverpool-lag skal prøve å reise seg etter 0-3-smellen mot Watford når serieleder Leicester kommer på besøk 2. juledag. Deretter følger bortekamper mot Sunderland og West Ham i tett rekkefølge.

– Leicester spiller nesten perfekt kontringsfotball. Jeg har stor respekt for manager Claudio Ranieri og hans tropp, sa Klopp.

- Latterlig

Southampton-manager Ronald Koeman synes også juleprogrammet i engelsk fotball er altfor tett.

Spillerne hans møter West Ham mandag 44 timer etter siste fløyte mot Arsenal lørdag.

– Det er mindre enn to døgn! Det er latterlig, sier Koeman til klubbens YouTube-kanal.

Tapet mot Tottenham sist helg var Southamptons fjerde nederlag på de fem siste seriekampene, og Koemans menn har falt til nedre halvdel av tabellen. Laget tar imot Arsenal i kveldskampen lørdag og reiser så til London for å møte West Ham.

– Spillerne trenger minst 48 timer på å hente seg inn. I fjor måtte jeg gjøre flere endringer på laget som følge av det tette juleprogrammet, og i år kan det bli nødvendig med flere endringer, sier nederlenderen.

Wenger støtter pause

Flere managere beklager at det ikke er vinterpause i engelsk fotball. En av dem er Koemans landsmann Louis van Gaal. Manchester United-manageren har tidligere beskrevet juleprogrammet som «ondskap».

Andre mener at det tettpakkede juleprogrammet er en umistelig del av engelsk fotballs tradisjoner. Arsenal-manager Arsène Wenger har uttalt at han ville begynne å gråte om det innføres en vinterpause.

– Dette er en viktig grunn til engelsk fotballs popularitet verden over, mener han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.