RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klopp etter debuten: - Vil ikke snakke om det


ETT POENG: Jürgen Klopp fikk en grei start på jobben som Liverpool-manager.
ETT POENG: Jürgen Klopp fikk en grei start på jobben som Liverpool-manager. Foto: John Sibley (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Liverpool viste positive tegn i tyskerens debutkamp.

TOTTENHAM - LIVERPOOL 0-0:

Det meste har handlet om Liverpools nye manager, Jürgen Klopp den siste uken. Lørdag ledet tyskeren Merseyside-klubben for første gang. 

Mange var spent på å se hvor mye Klopp hadde klart å sette sitt stempel på laget i den korte perioden han har vært sjef og mot Spurs fikk vi se antydninger av det presset som 48-åringen er så kjent for.

Det ble likevel som ventet en tøff kamp på White Hart Lane og mye takket være en god Simon Mignolet i mål fikk Liverpool med seg ett poeng.

I media har det blitt skrevet mye om at den tyske manageren ønsker å hente inn en ny keeper i januar, men etter det han fikk se av sin belgiske sisteskanse lørdag, kan det hende han har ombestemt seg?

- Ikke snakk om det
Det endte nemlig målløst i Klopps Liverpool-debut. Et lite antiklimaks, med tanke på de store forventingene til den første kampen.

- Dette viser at Klopp trenger tid og han trenger spillere tilbake fra skade. Hele den offensive rekka, bortsett fra Philippe Coutinho er ute med skade. Han tar med seg at han holdt nullen og spillerne legger ned mye arbeid, de løper mye, sier TV 2-ekspert Petter Myhre i studio.

- Han har noen måneder med hardt arbeid foran seg, sier Myhre.

I forkant av Klopps første kamp har det blitt snakket mye om det han selv har omtalt som «full throttle»-fotball, men akkurat det uttrykket ønsker ikke den ferske Liverpool-manageren å bruke enn så lenge.

- Jeg vil ikke snakke om «full throttle»-fotball, det er et uttrykk vi brukte i Dortmund. Men som du sikkert så selv, var det noen slike øyeblikk i dag. 1-1 er ikke et drømmeresultat, men det er greit, sier Klopp til BT.

- Det har vært en travel uke for meg og jeg har måttet konsentrere meg om å gjøre mitt. Dette var en viktig kamp for oss og nå kan vi virkelig begynne å jobbe, nå har vi egne bilder vi kan vise til spillerne og de kan se hva som er bra og ikke bra, sier Liverpool-manageren videre.

(artikkelen fortseter under bildet)

POENG: Jürgen Klopp og hans menn.


Resultatet betyr at Liverpool står med 13 poeng etter ni kamper i Premier League. Tottenham står nå med 14 poeng etter like mange kamper.

Origi fra start
Liverpool åpnet kampen i et voldsomt tempo og satte vertene under press. Etter ni minutter var de røde nær ved å få uttelling.

En corner fra James Milner ble stusset videre av Emre Can. På bakerste stolpe sto Divock Origi og satte ballen i krysstolpen og ut.

Returen kunne også blitt farlig, men da ble den samme Origi avblåst for offside og dermed slapp hjemmelaget med skrekken.

Origi hadde fått sjansen fra start ettersom både Daniel Sturridge, Christian Benteke og Danny Ings for tiden er ute med skade.

Store sjanser
Etter hvert tok Tottenham mer og mer over. Anført av en leken Christian Eriksen fant vertene hull på hull i gjestenes forsvar.

27 minutter var spilt da Clinton N'Jie fikk en enorm mulighet. Harry Kane spilte flott ut til nykommeren og avslutningen fra litt spiss vinkel var god, men Simon Mignolet vartet opp med en fantastisk feberredning.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FRA START: Divock Origi får instrukser fra Jürgen Klopp.


Noen minutter senere fikk Tottenham en dobbeltsjanse. Eriksen spilte fram til Harry Kane via et Liverpool-bein, men alene med Mignolet klarte ikke superspissen å finne nettet. Returen havnet ute i farlig område og unggutten Dele Alli klemte til, men Mamadou Sakho blokkerte til corner.

Ropte på straffe
Tottenham beholdt et godt grep om kampen fram til pause, men de røde fra Liverpool yppet seg også ved et par anledninger. Da dommeren blåste for pause sto det utrolig nok målløst på White Hart Lane.

I andre omgang dalte tempoet en del og begge lag virket noe slitne, men etter rundt 60 spilte minutter satte Liverpool opp tempoet igjen.

Adam Lallana var frisk for gjestene og i det 68. minutt ropte han på straffe etter en duell med Alli i feltet. Dommer Craig Pawson var imidlertid ikke enig med den tidligere Southampton-spilleren.

Selv om Liverpool satte opp dampen noe, slet likevel de rødkledte med å bryte gjennom et kompakt og godt Tottenham-forsvar.

Origi-sjanse
Drøye ti minutter før slutt fikk Origi en god mulighet da han ble spilt fri i litt spiss vinkel, men skuddet gikk rett på Hugo Lloris.

Fem minutter før slutt fikk Tottenham en ny, god sjanse. Eriksen dro innover i banen og spilte til Harry Kane. Spissen klemte til fra rundt 16 meter, men igjen vartet Mignolet opp med en sterk redning.

Nærmere scoring kom ingen av lagene og det ebbet ut med 0-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere