Gå til sidens hovedinnhold

Klopp om det alle vil vite: - Jeg er ingen idiot

Snakket om den forhatte overgangskomiteen.

Jürgen Klopp møtte fredag pressen for første gang som Liverpool-manager.

I kjent stil dukket tyskeren opp i olabukser og med et stort smil rundt munnen, etter at han først hadde fått en omvisning på Anfield av direktørene Tom Werner og Ian Ayre.

Presserommet på Anfield var fylt til randen av journalister, fotografer og skribenter fra hele verden. 48-åringens ansettelse har fattet en enorm interesse verden rundt.

- Ingen idiot
Ikke uventet ble den såkalte overgangskomiteen et stort tema på pressekonferansen. Det har tidligere blitt hevdet at Klopp ikke ønsket å jobbe under denne strukturen.

- Dette er en helt gal diskusjon. Jeg trengte bare ti sekunder på å vurdere dette. Vi snakket om det, men jeg er ingen idiot. For meg er det nok å ha første og siste ord, sier Klopp.

- Alt som skjer i midten, det kan vi diskutere. Men vi skal bare snakke om veldig gode spillere, håper jeg. Jeg er ikke et geni, jeg trenger hjelp fra andre for å få et bra resultat, sier treneren.

Liverpool har bommet med flere spillerkjøp de siste årene og overgangskomiteen har fått en del av skylden for dette. Klopp vet imidlertid hva han vil.

- Først når vi vet at resultatet blir bra, skal vi kjøpe eller selge en spiller.

«Normal one»
Klopp bekreftet tidligere fredag at han også vil ta med seg flere av sine «egne» folk inn i trenerstaben i Merseyside-klubben.

Den tidligere Dortmund-sjefen fikk også testet lattermusklene til pressen. Da José Mourinho først kom til England, omtalte han seg selv som «the special one». Klopp tok en litt annen tilnærming.

- Jeg vil ikke beskrive meg. Er det noen i dette rommet som tror jeg kan utføre undre? Nei. Jeg er en helt normal fyr. Mammaen min sitter foran TV-en nå og ser på dette. Hun er veldig stolt. Jeg er helt normal, jeg er vel «the normal one», sier Klopp til stor latter fra de frammøtte.

- Ikke pakk det ned
Liverpools nye manager ønsker imidlertid ikke å snakke om ligagullet nå.

- Det er et av de største problemene dere har i denne klubben og på denne øya. Nivået i Premier League er høyt, fire-fem klubber kan vinne ligaen. Til slutt kan bare en klubb vinne. Det er ikke viktig at vi står igjen som vinner etter denne sesongen. Det som er viktig er at spillerne nå føler en forandring. De må føle at de kan møte fansens og pressens forventinger, sier Klopp.

- Noen ganger er ikke fansen fornøyd, fordi man ikke ser ambisjonene hos laget. Slutt og tenk på penger, start og tenk på fotball. Det er det vi jobber mot, sier tyskeren videre.

Han mener det er viktig at historie nå forblir historie, selv om Liverpool ikke har vunnet ligaen siden 1990. Klopp mener det er på tide å tenke framover, ikke bakover.

- Historien er bare basen til klubben, det er grunnen til at folk er interessert. Men det går ikke an å pakke alt ned i en ryggsekk og bære det med seg over alt, mener manageren.

- Jeg vil selvsagt se steg neste uke, men ikke alltid sammenlign oss med lagene som har vært tidligere. Tenk på nåtiden. Dette er en stor klubb med stort potensial, sier 48-åringen.

Avventer Gerrard
Klopp har likevel ambisjoner om å vinne en tittel.

- Når vi sitter her fire år fram i tid, så har vi vunnet en tittel, det er jeg trygg på, Hvis ikke, så er vel sveitsisk fotball neste stopp for meg, forteller Liverpools manager.

Klopp ble også spurt om han hadde planer om å innlemme én av legendene Jamie Carragher eller Steven Gerrard i trenerstaben sin.

Direktør Ian Ayre kunne fortelle at dette ennå ikke var diskutert.

- Det blir opp til Jürgen å vurdere. Vi har ikke diskutert det. Han må først møte den staben han har her nå, sier Ayre på pressekonferansen.

Avisene i England har de siste dagene spekulert i at Klopp har en plan om å hente inn noen som tidligere har spilt en viktig rolle i klubben.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut