Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klopp sier opp i Dortmund

GIR HAN SEG? Det hevder storavisen Bild om Jürgen Klopp.
GIR HAN SEG? Det hevder storavisen Bild om Jürgen Klopp. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå åpner han for en ny jobb.

Den tyske storavisen Bild meldte onsdag formiddag at Borussia Dortmund-manager Jürgen Klopp er på vei ut av klubben.

Senere ble dette bekreftet av storklubben.

Avisen skrev at den profilerte manageren hadde bedt klubben om å avslutte hans kontrakt etter den inneværende sesongen.

Klopps kontrakt løp opprinnelig ut i 2018.

- Ikke utslitt
Bild skrev at Klopp følte seg utslitt og at han nå først og fremst ønsket en pause fra fotballen. Den tyske mestertreneren har imidlertid i flere sesonger blitt koblet med jobber i storklubber i andre ligaer.

På en pressekonferanse onsdag avviser imidlertid Klopp at han er sliten og åpner dermed for en ny jobb allerede til sommeren. Rykter vil ha det til at Manchester City kan bli neste stopp for tyskeren. Treneren sier likevel at han enn så lenge ikke har snakket med andre klubber.

- Jeg har ikke hatt kontakt med andre klubber og jeg har ikke planer om å ta et år fri, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen.

Det er ventet at Thomas Tuchel blir Klopps erstatter i Dortmund. Tuchel skal ha vært på det nærmeste klar for Hamburger SV for bare noen dager siden, men den avtalen skal ifølge Bild nå ha havarert.

Grunnen skal være at Dortmund kom på banen for Mainz-sjefen. De vil gi Tuchel en fireårskontrakt verdt rundt 20 millioner euro.

Dortmund har hatt en mildt sagt tøff sesong i Bundesligaen og slet lenge helt i nedrykkssonen på tabellen, men ting har bedret seg den siste tiden og klubben ligger nå på en tiendeplass etter 28 seriekamper i Tyskland.

Spillerflukt?
Bild skrev videre at det også skal ha vært gnisninger mellom klubbdirektør Hans-Joachim Watzke og sportssjef Michael Zorc denne sesongen. Forholdet dem imellom skal bare ha blitt stadig dårligere.

Med Klopp borte fra Dortmund kan det bli spillerflukt i klubben. Stjerner som Marco Reus, Ilkay Gündogan og Mats Hummels er alle svært ettertraktede og storklubbene vil nok stå i kø for å hente dem.

47 år gamle Klopp tok over som hovedtrener i Dortmund tilbake i 2008 og har hatt stor suksess. Han har ledet de signalgule til to ligamesterskap og en cuptriumf. I 2013 kom laget til finalen i Champions League, men tapte.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!