*Nettavisen* Sport.

Klopp-sjokket fikk Benitez til å klø seg i hodet

BRAKTAP: Rafael Benitez og Liverpool tapte 5-0 mot Jürgen Klopp og Liverpool. Foto: (Getty Images)

Tyskeren sto bak spanjolens største tap som Liverpool-sjef.

Skal man tro avisene i England, så vil Jürgen Klopp i løpet av kort tid bli annonsert som ny manager i Premier League-klubben Liverpool.

Tyskeren huskes best for sine bedrifter i Borussia Dortmund, der han ledet klubben til to ligatitler og finale i Champions League.

Klopps raske og intense kontringsfotball tok verden med storm under perioden i Dortmund og mange spår at det også vil bli en suksess i England. Stilen minner på mange måter om det litt «erke-britiske».

«Fotball som passer for regnfulle dager, på tunge baner, der alle har møkk i ansiktet», skriver Times-spaltist Oliver Kay om Klopp-fotballen.

De som følger Liverpool tett, har sikkert fått med seg at Klopp er en beundrer av den røde klubben og dens historie. De samme folkene husker sikkert også et brutalt møte med Klopp-fotballen tilbake i 2006.

En ung Klopp
Dette var på tiden da en ung Jürgen Klopp ledet det tyske laget Mainz 05, klubben der han fikk sitt gjennombrudd som trener på toppnivå.

Vi skal tilbake til den 4. august det året, en treningskamp som var Liverpools siste før det viktige møtet med Maccabi Haifa i kvalifiseringen til Champions League. Liverpool stilte derfor med et sterkt mannskap.

Man kan kanskje hevde at dette kun var en treningskamp og at Liverpool ikke tok ut maks, men resultatet av møtet med Klopp og hans Mainz-gutter, fikk daværende sjef Rafael Benitez til å klø seg i hodet.

Benitez' største tap
Mål av Markus Feulner, Tobias Damm, Ranislav Jovanovic, Chadli Amri og Fatmir Pupalovic sørget nemlig for at sluttresultatet ble hele 5-0.

Tre av målene kom i løpet av kampens fem siste minutter.

- Dette er ikke normalt. Det er utrolig sjelden at Liverpool slipper inn så mange mål, sa Benitez ifølge BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPILTE: Liverpool-helt Steven Gerrard. Foto: (Getty Images)

Det sto 0-0 til pause, men andre omgang ble et mareritt for de røde.

- Vi gjorde mange feil. Vi må finne ut hva som gikk galt og fikse det, oppsummerte Benitez etter det som ble hans største tap som Liverpool-sjef.

Sterkt lag
Med tanke på at Liverpool kun én gang i Premier League-historien har tapt med fem mål i en ligakamp, 6-1-tapet mot Stoke i mai i år, er 5-0-tapet for Klopps Mainz faktisk litt oppsiktsvekkende. Sist gang Liverpool tapte 5-0 i en offisiell kamp, var da klubben røk med dette resultatet mot Huddersfield i en 2. divisjonskamp 11. oktober, 1958.

Mainz ble for øvrig bare nummer 11 i Bundesligaen sesongen før, mens Liverpool gikk til topps i Champions League et drøyt år i forveien.

Det er også verdt å nevne at Liverpool startet kampen med folk som Jamie Carragher, Sami Hyypia, Xabi Alonso, Steven Gerrard og Peter Crouch.

Folk som Luis Garcia, John Arne Riise og noen unggutter kom på etter pause, men kun ett bytte ble gjort i selve pausen av Rafa Benitez.

Allerede fredag kan treneren som plaget livet av Benitez' menn i 2006, selv være mannen som skal lede Liverpool mot nye høyder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.