RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klopp vil knuse Bayerns trippeldrøm

Jürgen Klopp vil skape trøbbel for Bayern München.
Jürgen Klopp vil skape trøbbel for Bayern München. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters)
Jürgen Klopp er snart ferdig som trener i Borussia Dortmund.

47-åringen vil mer enn gjerne avslutte med å gi Bayern München en real nesestyver.

Tirsdag møtes de to tyske storlagene til semifinale i den tyske cupen. For Bayern München handler oppgjøret om å ta et nytt skritt i retning tre titler denne sesongen. For Borussia Dortmund handler det om å holde liv i håpet om ett trofé i en sesong som ellers har vært skuffende.

Jürgen Klopp kommer til Bayerns Münchens hjemmebane for siste gang som Dortmund-trener – i hvert fall i denne omgangen. Etter sju år i sjefsstolen trakk han seg nylig.

47-åringen har ikke lagt skjul på at han gjerne vil ha med seg én siste tittel før han rusler ut døra på Westfalenstadion. Skal det ønsket oppfylles, må Bayern München slås tirsdag.

Pep Guardiola og hans Bayern-mannskap er ferske ligamestere. 1-0-seieren mot Hertha Berlin lørdag, kombinert med serietoer Wolfsburgs 0-1-tap for Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbachs dagen derpå, avgjorde gullkampen i bundesligaen.

Bayern-ledelsen planla i utgangspunktet å overrekke avtroppende Dortmund-sjef Klopp en blomsterbukett foran tirsdagens kamp, men det ville ikke gjestenes trener ha noe av. Han ønsket intet utenomsportslig fokus før avspark.

- Det var en hyggelig gest, men tirsdag skal vi gi dem kamp og ønsker ikke å bli forstyrret av en blomsterbukett, sier han.

Dermed vil 47-åringen få blomstene etter kampen i stedet.

Tirsdagens semifinale er en reprise av cupfinalen i 2012 og 2014. Det første av de oppgjørene endte med 5-2-seier til Dortmund etter tre scoringer av nåværende Bayern-spiss Robert Lewandowski. I fjor gikk Bayern seirende ut av duellen med 2-0 etter ekstraomganger.

Bayern-sjef Franz Beckenbauer bekrefter nå at Jürgen Klopp kan være aktuell for en trenerjobb i klubben i framtiden.

- Spørsmålet er hvor lenge Guardiola blir i München. Jeg håper på veldig lang tid, men Klopp vil alltid være et tema hos oss, sier han til tyske Sky Sports.

I den andre cupsemifinalen onsdag møtes Wolfsburg og Arminia Bielefeld.

Årets tyske cupfinale spilles på Olympiastadion i Berlin 30. mai. Én uke senere spilles mesterligafinalen samme sted. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere