RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klubben sa nei til legenden på grunn av sine rasistiske fans


NY JOBB: Jimmy Floyd Hasselbaink ble nylig ansatt i QPR.
NY JOBB: Jimmy Floyd Hasselbaink ble nylig ansatt i QPR.
Slik gikk det da Jimmy Floyd Hasselbaink søkte jobb i 2013.

Jimmy Floyd Hasselbaink ble nylig ansatt som ny manager i The Championship-klubben Queens Park Rangers.

Nederlenderen er best husket for sine herjinger for klubber som Leeds og Chelsea i Premier League tidlig på 2000-tallet.

Etter at han la skoene på hyllen har den tidligere spissen bygd seg opp en god karriere som trener og før han tok jobben i londonklubben nå nylig, har han opparbeidet seg erfaring i Royal Antwerp og Burton Albion.

Ambisjonsnivået til Hasselbaink har alltid vært høyt og tilbake i 2013, før han ble ansatt i Burton, søkte han jobb i tradisjonsrike Port Vale.

Fryktet egne fans
«The Valiants» holder for tiden til å det tredje nivået av engelsk fotball, League One og ledes av tidligere Sheffield United-stopper Robert Page.

Da klubben i 2013 valgte å overse Hasselbainks managersøknad, var det imidlertid ikke på grunn av spissheltens manglende kvalifikasjoner.

Nå avslører nemlig Port Vale-eier Norman Smurthwaite at klubben ikke ansatte Hasselbaink fordi de fryktet rasistiske reaksjoner.

Det var i første rekke egne fans, Port Vale-ledelsen fryktet, opplyser Smurthwaite, ifølge avisen London Evening Standard.

- Vi ansatte ham ikke, på grunn av de problemene klubben har med rasisme. Jeg følte det ville være urettferdig, sier han.

- Du kan vel se for deg hvor mye hets den stakkars fyren ville fått, i tillegg til den hetsen det er vanlig at en manager får. Han var rett mann for vår klubb, men klubben vår var ikke rett for ham, sier Smurthwaite.

Selger klubben
Han påpeker at det kun er en liten fraksjon som skaper trøbbel.

- 99 prosent av våre fans er bra folk, men den siste prosenten fører til at vi havner i politiets søkelys og andre situasjoner, sier eieren.

Smurthwaite la for øvrig klubben ut for salg nylig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere