Gå til sidens hovedinnhold

Klubblaget straffer Norges ofre

Dro på nattklubb etter U21-tapet.

Yann M'vila og Chris Mavinga er blitt degradert til Rennes' juniorlag for å ha vært på nattklubb få dager før det franske U21-landslaget møtte Norge.

De norske U21-guttene sjokkerte Frankrike med storspill i Drammen og gikk videre til EM-sluttspillet på stornasjonens bekostning. I ettertid har det kommet fram at fem av de franske spillerne forlot landslagssamlingen og dro på nattklubb i Paris tre dager før møtet med Norge.

To av disse spillerne var M'vila og Mavinga, som til daglig spiller i Rennes. Klubben mislikte sterkt duoens oppførsel og har suspendert begge fra førstelaget. Det er ikke klart hvor lenge spillerne må trene med klubbens juniorer.

– Rennes kan ikke tolererer slik oppførsel. Til tross for at laget er rammet av skader og karantener før møtet med seriemesteren (Montpellier), er det besluttet å sette Chris Mavinga og Yann M'vila ut av troppen. Det var et vanskelig valg, men nødvendig, sa klubben i en uttalelse fredag.

M'vila er tidligere blitt advart av Det franske fotballforbundet for dårlig oppførsel. Under EM-sluttspillet i sommer nektet han å ta daværende Frankrike-trener Laurent Blanc i hånden etter å ha blitt byttet ut mot Spania i kvartfinalen.

Norge slo det franske U21-laget 5-3 tirsdag og sikret EM-plassen med 5-4 sammenlagt. Erick Mombaerts fikk sparken som fransk U21-trener etter tapet. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot