Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kluivert-mål til liten nytte

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Newcastle-manager Bobby Robson vraket stjernespissen Alan Shearer før kampen. Det hjalp lite: Laget er fremdeles uten seier i årets liga.

ASTON VILLA - NEWCASTLE 4-2: Shearer (34) ble vraket til fordel for Patrick Kluivert (28). Etter 28 minutter så det ut som et smart trekk da nederlenderen lurte inn 1-1 bak Villa-keeper Thomas Sørensen. En typisk frekk Kluivert-scoring.

Men gleden varte ikke lenge.

Lekker bakover

Newcastle-stopper Andy O'Brien nikket laget i ledelsen før pause og ga håp om bedre tider for de sort-hvite. Men da Bobby Robsons menn kom ut på banen igjen etter pause, møtte de et helt annet Villa-lag. Og hadde ikke noe å svare med selv.

For savnet av en Jonathan Woodgate, som ble solgt til Real Madrid, virker mer prekært enn noe annet for Robson om dagen. Det tok Villas Carlton Cole bare åtte minutter å gjøre 2-2. Og markeringen var helt fraværende da banens beste spiller, Gareth Barry, nikket inn 3-2 etter 71 minutter.

Like etter gikk Kluivert ut og Shearer kom inn. Uten at det hjalp nevneverdig.

- Shearer var ikke vraket, jeg bare mente at han trengte hvile. Han spilte 90 minutter sist helg, 90 minutter på onsdag, og han er tross alt 34, sa Robson til Sky Sports.

Angel satt spikeren

Craig Bellamy fikk testet refleksene til keeper Sørensen like etter Shearers inntreden med et flott skudd. Men det var en annen innbytter som sluttførte scoringsfesten for Villa: Juan Pablo Angel.

Columbianeren driblet seg fint fra på kanten av 16-meteren, Newcastle-forsvaret var altfor sen i presset og Angels skudd gikk via et bein og i en bue over keeper Shay Given.

Uten Dyer

Dermed er Villa godt med i toppen på en 5. plass, mens Newcastle sliter helt nede på 17. plass. I tillegg er både Shearer og Kieron Dyer, som ikke var i troppen en gang lørdag, misfornøyde med managerens prioriteringer. Og Wayne Rooney, som Newcastle prøver å kjøpe, er på vei til Manchester United.

- Hva som skjer med Rooney, vet jeg ikke. Om han kommer til oss, Manchester United eller blir i Everton, er umulig å si. Det spørs om noen er i stand til å møte Evertons pengekrav, sa Robson.

Nei, det går ikke Newcastles vei om dagen.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!