RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallhard straff for Inter

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Inter fikk fredag en svært hard straff av UEFA etter tilskuerbråket mot AC Milan.

Inter må spille de neste seks kampene i europacupen for tomme tribuner på grunn av fansens oppførsel i Champions League-oppgjøret mot AC Milan tidligere denne uken.

Inter fikk også en bot på 1,5 millioner kroner.

Det bestemte disiplinærkomiteén i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fredag ettermiddag. Av de seks kampene, er de to siste kampene fastsatt som en prøveperiode i løpet av de neste tre årene, i henhold til artikkel 15 i UEFAs disiplinær-regelverk.

Dette betyr at dersom Inters fans går over streken i løpet av denne perioden, vil disiplinærkomiteén vurdere å endre på den opprinnelige straffen og utestenge Inter eller foreta seg ytterligere sanksjoner.

UEFA fastsatte også at AC Milan er videre til semifinalen med 5-0 sammenlagt. Kampen på tirsdag ble satt til 3-0-seier til AC Milan.

Inter har fått tre dager på seg til å anke avgjørelsen.

Trodde på hardere straff
Selv om Inters straff er blant de strengeste i UEFAs historie, var det før straffen ble offentliggjort ventet at UEFA ville iverksette enda strengere tiltak overfor den italienske klubben - til og med utestengelse fra Champions League neste sesong.

Men UEFAs talsmann William Gaillard forsvarer straffen på seks kamper foran tomme tribuner og boten på 1,5 millioner kroner.

- Noen vil sikkert tenke at straffen var for mild, mens noen vil trolig si at den var for hard. Men vi har gitt dem den største boten i UEFAs historie. Og klubben taper billettinntekter på mellom syv og åtte millioner euro på å spille kamper foran tomme tribuner, sier Gaillard til BBC Radio Five Live.

Han mener selv straffen var streng nok.

- Det er en veldig hard straff, ikke minst hvis du sammenlikner med lignende sanksjoner vi har foretatt oss de siste fem årene, mener UEFAs talsmann.

- Men denne oppførselen blant fansen kan vi ikke akseptere, og om det blir nytt bråk blant Inters fans, kan de vente seg en svært strengere straff, advarer han.

Inter har allerede varslet at de kommer til søke erstatning fra supportere som ble arrestert av politiet i forbindelse med tribuneopptøyene.

Stoppet kampen
Det var på grunn av tribunebråk dommeren måtte avlyse Champions League-kampen mot byrival AC Milan forrige tirsdag.

I det 75. minutt gikk flere Inter-fans amok, og bombarderte banen med flasker, bengalske lys og andre gjenstander. Et lys traff AC Milans keeper Dida, som trengte legebehandling etter å ha gått ned for telling.

Inter ble i 2001 tvunget til å spille to kamper i Europacupen på fremmed gress og bøtelagt med 422.000 kroner for lignende oppførsel blant klubbens fans i UEFA-cupkampen mot spanske Alaves.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere