Knallstart for Berntsen

Foto: (SCANPIX)

LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Viking-direktør Bjarne Berntsen fikk en knallstart som vikartrener. - Uavgjort på Lerkendal er en seier for oss, sier han.

Les kampfakta, referat og spillerbørs fra kampen her

RBK - VIKING 0-0: Etter den begredelige seriestarten med 0-4 mot Tromsø og en trener som tok sin hatt og gikk, kom rogalendingene til Lerkendal for å reise kjerringa.

- Spillerne har gått i seg selv de siste dagene og både innsatsen og stemningen på treningene har vært upåklagelig. Vi var fullt bestemt på å bite skikkelig fra oss i Trondheim og jeg er kjempefornøyd med å ha fått det svaret jeg håpet på: Laget er langt bedre enn hva vi fikk vist i åpningskampen, oppsummerer Berntsen, som hevder han hadde minst like høy puls som spillerne da Rosenborg presset på i sluttminuttene.

- Det er knalltøft å være tilbake i trenerrollen. Verre enn jeg hadde fryktet, smiler kveldens helt i Stavanger.

Kun vikartrener
Selv om Berntsen er fornøyd med uavgjort mot selveste RBK, irriterer han seg over at ikke ble en scoring eller to på siddisene.

- Vi hadde et par feite målsjanser. Spesielt Bjørn Berland kunne avgjort kampen da han satte ballen utenfor alene med Rosenborg-keeperen noen minutter før slutt, sier han en smule tankfullt.

Selv etter knallstarten i trøndernes hovedstad er Viking-treneren fullt bestemt på å vende tilbake til direktør-kontoret igjen – så fort som mulig.

- Det er en høyst midlertidig løsning at jeg trener laget. Jeg har en annen funksjon å fylle i klubben og vi jobber derfor iherdig med å skaffe en erstatter, slår Berntsen fast.

Han har allerede begynt å glede seg til han får avløsning og til åpningen av Vikings nye stadionanlegg neste helg.

- Da blir det fulle hus og fest i Stavanger. Bedre reklame for den happeningen enn det guttene serverte i kveld, kunne vi ikke fått.

For dårlig
Mens Bjarne Berntsen var i godlune etter oppgjøret på Lerkendal, må kollega Ola By Rises sinnstilstand karakteriseres som heller ilter. Rosenborg-treneren bruker to ord på å beskrive sine elevers innsats i årets tredje seriekamp: For dårlig!

- Alt for mange spillere hadde en for dårlig dag til at vi kunne prestere en bra kamp i dag. Vi var alt for forutsigbare offensivt til at vi kunne skape problemer for et Viking-lag som spilte svært defensivt. Vi hadde overhodet ingen rytme i angrepspillet og klarte å skape kun fire-fem målsjanser. Det er langt under pari på hjemmebane, sier Rosenborg-treneren, som antakelig vil snakke i klartekst når han samler mannskapet til trening i morgen.

- Får inderlig håpe ingen gikk ut på banen og trodde Viking skulle bli lett match. Det trodde i alle fall ikke jeg, sier By Rise.

Han mer enn antyder at han er misfornøyd med innsatsen til spillerne i svart og hvitt.

- Espen Johnsen spilte nok en gang prikkfritt i mål og sørget for at vi fortsatt står uten baklengsmål. Det er stort sett det eneste positive å ta med seg fra denne kampen, konkluderer Rosenborg-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.