RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knockout fra Blatter

Foto: Julian Finney (Getty Images)
Sist oppdatert:
England var sjanseløse.

Englands fotballforbund krevde tirsdag at valget av ny FIFA-president skulle utsettes på grunn av anklagene om korrupsjon som har rammet forbundet.

- Jeg ber om en utsettelse for å la en eller flere ekstra kandidater få tid til å slppe til i et åpent og rettferdig valg. Bare gjennom å gjøre det, vil vinneren har kredibilitet de neste fire årene, sa formannen i FA, David Bernstein, i sin argumentasjon.

For å få til en utsettelse måtte forslaget få støtte fra minst 75 prosent av medlemmene, men maktet bare å samle sammen 17 stemmer, mens 172 stemte mot forslaget.

Sepp Blatter (75) er sittende president og eneste gjenværende kandidat til embetet etter at den eneste motkandidaten Mohammed Bin Hammam fra Qatar nylig trakk seg som følge av korrupsjonsanklager.

Sepp Blatter blir dermed formelt gjenvalgt senere onsdag.

- Jeg er kaptein på skipet vårt. Skipet vårt er i opprørt vann, og derfor trenger vi å få det på rett kjøl - og til det trenger vi en leder, sa Blatter selv i en tale onsdag. ifølge BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere