*Nettavisen* Sport.

Knuste Liverpools Europa-håp

Foto: (LEFTERIS PITARAKIS / AP)

Arsenal storspilte i én omgang, og så godt som sikret andreplassen i Premier League. Liverpool har bare teoretiske sjanser til å kvalifisere seg til Champions League.

08.05.05 22:42

ARSENAL - LIVERPOOL 3-1: Kampen minutt for minutt.

Liverpool hadde store startvansker på Highbury, og i den sportslige bakrusen fra Champions League-triumfen mot Chelsea ble klubben rundspilt i første omgang.

I Thierry Henrys skadefravær fikk Robert Pires prøve seg som frisparktager rett utenfor sekstenmeteren. Pires takket for tilliten med å sette ballen elegant i krysset.

Fire minutter senere ble Liverpool-forsvaret tatt på senga. Robert Pires løp tvers gjennom forsvaret og sendte ballen over til en umarkert José Antonio Reyes. Spanjolen satte ballen i mål uten større problemer.

John Arne Riise hadde en eventyrlig mulighet til å score for Liverpool i første omgang. Nordmannen stod helt alene med Jens Lehmann, men satte ballen rett i foten på Arsenal-keeperen.

Med etter pause
Etter pausen kviknet Liverpool til, og det var høyst fortjent da de reduserte ved Steven Gerrard. Hans frispark fra 18 meter endret retning i Cesc Fabregas, og fintet ut Jens Lehmann i Arsenal-målet.

Liverpool trykket fremover, og var nær ved å utligne ved flere anledninger. Men Arsenal var farlige på kontringer, og på overtid scoret unggutten Fabregas på én av de. Inbytte Dennis Bergkamp spilte en nydelig stikkpasning gjennom midten, som Fabregas sendte videre i mål.

Everton sikret fjerdeplassen
Arsenal har nå en luke på seks poeng ned til Manchester United. Begge klubbene har to kamper igjen på programmet. Arsenal må dermed tape begge sine siste kamper for at United skal ha noe håp om andreplassen, som gir direkte kvalifisering til Champions League. Arsenal har også tolv mål bedre i målforskjell enn rivalene i Manchester.

Liverpool har bare én kamp igjen, og har seks poeng opp til Everton. Lillebror i Liverpool blir nummer fire i Premier League, og er kvalifisert til Champions League.

Tabellen i Premier League

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.