RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste Uniteds FA-cupdrøm

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Dimitar Berbatov og Rio Ferdinand ble syndebukker i straffedrama.

MAN UNITED - EVERTON 0-0 (2-4 etter straffer):

Tim Howard fikk en god start på karrieren da han ankom Manchester United fra amerikanske New York Metro Stars i 2003, men etter hvert mistet keeperen plassen, og forsvant på lån til Everton.

Etter overgangen til Liverpool-klubben har burvokteren etablert seg som en meget solid sisteskanse, og amerikaneren har blitt en uhyre viktig brikke i David Moyes mannskap.

Søndag fikk han også sin revansje mot gamleklubben.

I en dramatisk straffesparkkonkurranse under semifinalen i FA-cupen, stoppet Howard forsøkene til Dimitar Berbatov og Rio Ferdinand, og ble dermed den store helten.

Everton kunne juble for sin første FA-cupfinale siden 1995.

LES OGSÅ: - United-exit gjorde meg bedre

Straffedrama
Etter 120 jevnspilte minutter hadde ingen av lagene klart å finne veien til nettmaskene, og dermed måtte semifinalen avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Evertons Tim Cahill var førstemann fram til krittet, og i duell med United-keeper Ben Foster skjøt den australske midtbanemannen langt over mål. En kjempemiss.

Dermed hadde United sjansen til å sikre seg en ledelse, men heller ikke Dimitar Berbatov klaret å finne nettmaskene fra straffemerket. Nok en dårlig straffe.

Leighton Baines sendte omsider Everton i føringen, og da Rio Ferdinand misset den neste for United så det stygt for de regjerende Premier League-mesterne.

Tidligere United-helt Phil Neville sørget for 2-0 til de blåkledte, før Nemanja Vidic endelig fikk hull på byllen for Sir Alex Fergusons gutter.

James Vaughan og Anderson omsatte de to neste straffene, og dermed var presset på Phil Jagielka. Stopperen gjorde ingen feil og sendte Everton videre til FA-cupfinalen.

B-preget United
Det var et B-preget Manchester United som entret Wembley-matta søndag. Brødrene Rafael og Fabio Da Silva hadde fått plass på hver sin back, mens også Darron Gibson, Anderson, Danny Welbeck og Federico Macheda hadde fått tillit i Sir Alex Fergusons førsteellever.

Laguttaket vitnet om at FA-cuppokalen nok ikke står høyest på skottens liste over sølvtøy denne sesongen, men det var også en demonstrasjon av den fantastiske bredden United har i stallen.

Ute på banen klarte unggutta seg også bra. Første omgang ble en tett og jevn affære, der begge lag slet med å finne de helt store åpningene hos motstanderen.

Nærmest kom likevel United. Danny Welbeck fikk ballen fra Rafael, men avslutningen via Everton-stopper Joleon Lescott gikk like til side for stolpen. Til pause sto det uavgjort 0-0.

Snytt for straffe
Også etter hvilen var det lenge stille, men da klokken passerte 70 minutter ble det endelig litt action ute på den engelske nasjonalarenaen.

Nok en gang var det Danny Welbeck som var i begivenhetenes sentrum.

18-åringen ble spilt fri inne i 16-meteren, og prøvde å føre ballen forbi en utrustende Tim Howard, da han ble lagt i bakken av Phil Jagielka. Hele United ropte på straffespark, men dommeren sa nei, og vinket spillet videre.

Sir Alex Ferguson var rasende ute på sidelinjen etter straffesituasjonen, og trolig hadde skotten god grunn til å være opprørt. Det luktet nemlig straffe lang vei.

Ekstraomganger
Ekstra bittert var det nok at ingen av lagene klarte å score i løpet av ordinær spilletid, og Manchester United ble dermed fratatt en gylden mulighet til å avgjøre kampen av dommer Mike Riley.

Det hele gikk dermed til ekstraomganger. Også der ble det jevnt, tett og målløst. Det siste kvarteret hadde Everton et lite overtak, og James Vaughan var nær ved å avgjøre i blåtrøyenes favør.

Everton-spissen fikk ballen 45 garder ut i feltet fra Leighton Baines etter 107 minutter, men traff dårlig i avslutningsøyeblikket, og satte ballen rett i Nemanja Vidic.

Etter hvert ble det mange slitne bein ute på Wembley-gresset, og ingen av lagene klarte å avgjøre. Kampen gikk til straffer, og der trakk altså Everton det lengste strået.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere