*Nettavisen* Sport.

Kobles til United: - En anerkjennelse

IMPONERER I MOLDE: Ørjan Nyland har gjort sine saker meget bra i Molde, og kobles til Manchester United i engelsk presse.

IMPONERER I MOLDE: Ørjan Nyland har gjort sine saker meget bra i Molde, og kobles til Manchester United i engelsk presse. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ørjan Nyland har «alle forutsetninger» for å nå enda lenger.

23.11.14 19:24

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Molde-keeper Ørjan Nyland kunne juble for sin tredje strake cuptriumf da Molde slo Odd 2-0 på Ullevaal.

24-åringens solide prestasjoner for både klubb- og landslag har åpenbart blitt lagt merke til også utenfor Norges grenser, og lørdag meldte Mirror at Louis van Gaal skal være interessert i å hente cup-spesialisten til Manchester United.

Molde-fokus
Nyland selv avviser at han hadde fått med seg interessen, og at han kun har hatt fokus på Molde og cupfinalen.

- Nei, jeg hadde ikke fått meg med dette, og er jo dermed ikke noe jeg har tenkt på. Det er selvfølgelig kjekt å høre at dere sier det og at det står i avisa, men det er ikke noe jeg vet noe om selv, sier Nyland til Nettavisen.

På spørsmål om det er en anerkjennelse å bli koblet til en storklubb som United, er han derimot ikke i tvil om.

- Ja, det er for så vidt en anerkjennelse, men nå veit jo ikke jeg om det er noe hold i dette heller. En gang i framtiden vil jeg jo opp i det selskapet, og det er fortsatt langt opp og fram, fortsetter han, som vet hva han må strekke seg etter for å komme dit.

- Jeg har fått opplevd å spille mot ham som står der (spilte mot David De Gea i U21-EM sist sommer) og veit hvor nivået ligger.

Har alle forutsetninger
Molde-trener Tor Ole Skullerud har latt seg imponere av sisteskansen og mener den robuste målvakten har alt som skal til for å nå langt.

- Han er en vinnerskalle, en lederskikkelse i garderoben, og hvor langt han kan nå bestemmer bare Ørjan. Han har alle forutsetninger for å ta et steg, men hvor langt blir å synse, sier Skullerud til Nettavisen.

- I dag var jeg redd for ham, for han klagde på vondt i akillessen og det så nesten ut som vi måtte bytte. Men det beit han i seg, og det så ikke ut som det plaget ham. Det var hektisk i garderoben der, for å si det sånn, forteller han.

Til slutt endte akillestrøbbelet i både smultring for Nyland og nok et cupgull for Molde.

- Uten lagkameratene mine hadde ikke jeg kunne jublet for igjen i dag, men jeg er selvfølgelig veldig stolt over å gå seirende ut av nok en cupfinale, avslutter Nyland, som i hvert fall blir værende i Molde lenge nok til å gjennomføre en ordentlig cupfeiring med lagkameratene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.