RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politimennene Ricardo Toro (til venstre) og José Luis Conde åpner en pakke med kokain til ære for pressen i Madrid torsdag 26. februar 2009.
Politimennene Ricardo Toro (til venstre) og José Luis Conde åpner en pakke med kokain til ære for pressen i Madrid torsdag 26. februar 2009. Foto: AP/Scanpix

Kokainskandale i spansk fotball

Sist oppdatert:
11 mann er arrestert, mistenkt for smugling av 600 kilo kokain.

Spansk politi tok onsdag beslag i 600 kilo kokain i et varehus i Madrid. Det er et av de største beslagene i Madrid i senere tid.

To av de arresterte skal være tidligere profesjonelle fotballspillere, én av dem med fortid i storklubben Atletico Madrid, mens to andre skal være fotballagenter med Fifa-lisens. Én av de 11 som er arrestert, spiller for Rayo Vallecano i spansk andredivisjon. En trener med fortid i fransk førstedivisjon skal også være arrestert, melder BBC.

Ingen av de arresterte er foreløpig navngitt.

Spanske myndigheter mener at de mistenkte brukte sine fotballforbindelser til å dekke over en storstilt kokainsmugling.

Kokainen ble funnet blant maskindeler til en vindmøllepark i en container i Madrid. Det narkotiske stoffet kom til Spania via båt fra Argentina, og smuglingen skal ha vært organisert av de to Fifa-agentene mens de speidet etter spillere i Latin-Amerika.

Studier utført av EU viser at Spania er det landet med størst kokainforbruk i Europa. I fjor ble over 8000 personer arrestert av spansk politi i forbindelse med kokainrelaterte forbrytelser.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere