RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Köln: - Et uunngåelig skritt

Sist oppdatert:
Bundesligaklubben mener det var umulig å la Ståle Solbakken bli værende.

Torsdag ettermiddag bekreftet klubbens styreleder Werner Wolf avskjedigelsen av den norske treneren overfor avisen Express.

Stortapet mot overkommelige Mainz ble det som fikk Solbakkens korthus til å falle sammen for godt

- Etter kampen mot Mainz er avskjedigelsen av Ståle Solbakken et beklagelig, men på dette tidspunktet et uunngåelig skritt, sier Wolf til Kölns nettsted.

- Av hensyn til kontinuiteten har vi holdt oss til treneren inntil nå. Men de positive tegnene fra forberedelsene mot Werder Bremen-kampen har dessverre ikke hatt noen varig virkning. Laget vårt har nå behov for nye impulser i kampen for å overleve, legger styrelederen til.

Kjapp samtale
Solbakken skal selv ha blitt informert om beslutningen av daglig leder Claus Horstmann.

- Det var egentlig ikke noe møte. Jeg var ikke interessert i noen forklaring heller, sa Solbakken til Dagbladet.

- Det som er viktig for meg nå er at det går ryddig for seg, så de jeg har med meg får det de har krav på, tilføyde Solbakken, med henvisning til assistent Bård Wiggen og fysisk trener Bjørn Vidar Stenersen i støtteapparatet.

Kritisk situasjon
Köln sliter tungt i Bundesliga og står i fare for å rykke ned. Kun ett poeng har klubben maktet å få med seg fra de fem siste serierundene. Klubben ligger som nummer 16 av 18 lag, på kvalifiseringsplassen med fire kamper igjen av sesongen. To poeng skiller til direkte nedrykksplass.

Tidligere torsdag ble det hevdet at Köln muligens ikke hadde råd til å sparke nordmannen.

- Problemet til Köln er at klubben ikke har penger. Hvis ingenting skjer nå, er det kun fordi klubben ikke har råd til å sparke Solbakken og hente en ny trener. Hadde de hatt penger, ville Köln ha handlet tidligere, sa kommentator Karlheinz Wagner i Köln-avisen Kölner Stadt-Anzieg.

Så kom beskjeden om at Solbakkens dager var talte likevel.

Venter med å uttale seg
I en tekstmelding til NTB skrev Solbakken at han ikke ønsker å uttale seg før fredag. Han viste til juridiske hensyn.

Frank Schaefer får ansvaret med å lede laget i sesonginnspurten. Han er en av klubbens lange rekke med tidligere trenere som har måttet gå av.

Solbakken fikk bare 30 seriekamper som trener i Köln. Han ba seg fri fra en avtale med Norges Fotballforbund om å bli norsk landslagssjef slik i stedet kunne slå til på jobbtilbudet fra den tyske klubben.

Den tidligere norsk landslagsspilleren fikk imidlertid aldri gjennomført sine ideer i en klubb som tygges av anstrengt økonomi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere